Наглост! Откраднаха пенсията и шофьорската книжка на инвалид в Самоков, Георги Попов проплака: Върнете ми  поне документите, там ми е здравния картон

 

 

Посред бял ден в центъра на Самоков ограбиха инвалид. Той потърси помощта на в. „Вяра” и поиска да оповестим за сполетялата го бедата с надеждата крадците да се смилят като му върнат документите, защото сред тях е здравен картон с важни данни за направена му интервенция.

Георги Попов разказа, че паркирал колата срещу „Агроаптеката“ на пазара. Жена му отишла до аптеката за растителни препарати. Той я последвал, за да й даде още някой лев. Не заключил колата и докато се върне, буквално след броени минути, от колата му задигнали портфейла с изтеглената преди това пенсия и с всички документи – лична карта, шофьорска книжка, данните за пейсмейкъра, който му е поставен и е трябва да ги носи винаги със себе си, документите на колата. „Докато съм пресичал улицата и съм бил с гръб към колата. Тогава са ги взели, моля да ми върнат документите. Няма да мога да си ги набавя отново. Инвалид съм със 100%“…- сподели през сълзи Попов и поиска да публикуваме молбата му, ако крадците разберат за молбата му, да имат капка милост.

Марияна Вучова