Кошмар! 3 катастрофи белязаха пътя Самоков-Клисура за няколко часа, обърнат тир запуши движението за час и половина, шофьорът пред „Вяра”: В шок съм, първа помощ ми оказа дърводобивника Николай Ласкин

 

Водачи на МПС: Шосето е като леден улей от дъжда и изтеклите масла. Няма ли някой да го ремонтира най-после!“

Голф и форд се сблъскаха на опашката, по думи на шофьорите, те са карали с 40км/час, но спирачките не са задържали заради мокрия асфалт

3 катастрофи разтърсиха пътя Самоков – Клисура в неделния ден само до обяд. Най-напред се обърна тир и движението и в двете посоки беше затворено за час и половина от полиция и коли на спасителните екипи. Тирът е с пловдивска регистрация и е пътувал от Самоков през Клисура за Дупница. Репортер на в.“Вяра“ веднага отиде на мястото на произшествието. Пред в.“Вяра“ шофьорът сподели, че е карал бавно и е сложил съвсем леко спирачки преди завоя, но тирът се е изплъзнал от контрола му и се е изпързалял, ударил се е в крайпътните скали и се е обърнал. Пръв на помощ му се претекъл шофьорът от втората кола. Оказва се, че това е известният дърводобивник Николай Ласкин. Той оказал първа помощ на тираджията и се обадил на 112.

60-годишният водач на тира превозвал празни буркани и се е отървал след катастрофата само с голям шок и стрес. „Карах бавно и сложих леко спирачки, но от лошата пътна настилка тирът се подхлъзна. Не беше лесно да преживея преобръщането“…- сподели за в. „Вяра“ тираджията и поиска да остане анонимен.

Полицията от Самоков спря движението и разследва причините на инцидента. Екипите на униформените и на пътна помощ съдействаха за освобождаване на шосето. През това време се образува опашка и се удариха още возила. Голф и форд се сблъскаха на опашката. По думи на шофьорите, те са карали с 40км/час, но спирачките не са задържали заради мокрия асфалт, върху който са се наслоили масла и какви ли не течности от множеството катастрофи в този участък.

Марияна Вучова