Съветниците в Самоков грасуват пари за училищата – СУ „Никола Велчев“ ще се подпомогне с 23 228лв. за тренировки през ваканциите; 1 300лв. искат от ОУ „Христо Максимов“ за униформи

 

Кристиан Барански

Предложени са и 500 лв. награда за талантливия първокласник Кристиан Барански

 

Пари от бюджета за подпомагане на самоковски училища, ще гласуват съветниците на предстоящата сесия на ОбС. Едно от предложенията на Постоянната комисия по образовение е Общински съвет да допълни свое Решение № 754, по протокол № 22 / 23.02.2017г. за разпределение на средствата за подкрепа на спорта и да утвърди сумата от 23 228 лв. за консумативи и издръжка на спортната база и общежитието към СУ „Н.Велчев” във връзка с провеждане на спортно-тренировъчна дейност през ваканционните и неучебните дни в календарната 2017 г. Средствата за реализация на общинската програма за развитие и насърчаване на физическото възпитание, спорта и социалния туризъм, разпределени съгласно Правилника за условията и реда за субсидиране на дейностите на спортните клубове и експлоатация на спортните обекти и съоръжения в община Самоков, за 2017 година са в размер на 133 942 лв. – уточняват съветниците Антоанета Антонова, Катя Янакиева, Антон Томов, Васил Зашкев, Мартин Мартинов и Бойка Михайлова от Постоянната комисия по образование.

До съветниците е стигнала и докладна записка от Антоанета Николова, директор на ОУ „Христо Максимов”Самоков. Тя иска пари за училищни униформи и в четвъртък на сесията си Общински съвет ще решава за отпускането на 1276, 80лв.

По предложение от друг директор- Камелия Асенова, шеф на НУ „Станислав Доспевски”, ще бъдат гласувани пари за Кристиан Владимиров Барански – ученик от Iа клас в същото школо. Сумата от 500лв. е за награда – за постигнати отлични резултати в Международното математическо състезание „Математика без граници. За успеха на Кристиан в. „Вяра“ писа подробно в репортаж от миналата седмица.

Марияна Вучова