Отборът на благоевградската “Сборная” стана регионален шампион за областите Кюстендил, Благоевград и Перник във футболен турнир,  Мирослав Казачки с “Точен шут” грабна 365 литра бира

 

 

“Червените” ветерани

В истински футболен празник се превърна двудневния осми регионален полуфинал на футболен турнир, който се проведе на стадион „Осогово” в Кюстендил. Изданието спечели тимът на „Сборная“ от Благоевград, който стана регионален шампион за областите Кюстендил, Благоевград и Перник. Победителите не допуснаха нито една загуба в седемте си мача и отбеляза общо 24 гола на фона на само 6, вкарани във вратата им.

“Сините” ветерани

Купата им бе връчена от бившия футболист на ЦСКА и областен председател на БФС- Кюстендил Евгени Йорданов.

Втори в класирането останаха момчетата от „Млади надежди“ Кюстендил. Финалният мач между тях и „Сборная“ беше много драматичен и зрелищен. И двата отбора бяха решени на всичко, за да стигнат до победата и да спечелят квота за националните финали на турнира, които ще се проведат в Стара Загора в края на септември. В крайна сметка последния съдийски сигнал дойде при резултат 3:1 за „Сборная”.

Много футболни емоции имаше на стадион “Осогово”

Трети останаха миналогодишните регионални шампиони „Виктория“ Перник, а на четвърто място се класираха момчетата от „Зона Ц“  Благоевград.

Стражът на „Виктория“ Тони Димитров беше обявен за „Най-добър вратар“, а „острието“ на „Сборная“ Емил Равначки получи титлата „Най-атрактивен състезател“. С почетна награда се сдоби и тимът на „Барса“ Кюстендил, който беше отличен като „Най-спортсменски отбор“. Участващите отбори бяха общо 32 и изиграха 64 мача.

Много от посетителите на стадион „Осогово“ също си тръгнаха с големи награди. Мирослав Казачки от Кюстендил стана първият победител за сезона в играта „Точен шут“. Благодарение на безпогрешния си мерник той порази и трите отвора на активацията и това му донесе апетитната награда от 365 литра от пивото.

По традиция надпреварата започна с демонстративен мач между два сборни тима на футболни ветерани от града и региона. Капитани на двата отбора бяха Евгени Йорданов /червените/ и Владислав Стойков /сините/.

Ветераните направиха страхотно шоу за зрителите с виртуозните си изпълнения. Първият от общо 7 гола в срещата беше дело на капитана на „сините“ Влади Стойков. Изравнителното попадение за „червените“ дойде минута по-късно от Евгени Йорданов, а в края на първата половина съотборникът му Даниел Йорданов увеличи аванса им на 2:1. Второто полувреме започна с втори гол на Евгени Йорданов и резултатът стана 3:1. В редиците на „сините“ беше и мениджър „Събития“ в „Каменица“ АД Кирил Глушков, който също се разписа и намали преднината на „червените“ на 3:2. Евгени Йорданов побърза да попари надеждите на тима на Влади Стойков и записа хеттрик, а в последните минути на дербито направи и страхотна асистенция на Асен Стоянов, който оформи крайното 5:2 за „червените“.

Участващите отбори в полуфинала са общо 32 и са представители на областите Кюстендил, Благоевград и Перник. В рамките на уикенда те ще изиграят общо 64 мача, за да излъчат новия регионален шампион, който ще се класира за националните финали и ще се приближи с още една крачка до голямата награда в 15-тото издание на турнира – посещение на мач на любим футболен отбор в рамките на Европа.

Краси Ценкова