Пенсионер №1 на Долна баня Атанаска Лазарова посрещна 100 гости в подножието на Рила планина с чай и кафе, хапнаха и 250 кюфтета

 

 

Кметът Владимир Джамбазов поздрави хората от третата възраст с пожелание за здраве и дълголетие

100 пенсионери от четири клуба от Софийско и Пазарджишко се събраха на поредната си приятелска среща, този път в подножието на прохладната Рила планина. Домакините от пенсионерския клуб “Надежда” в Долна баня с председател Атанаска Лазарова първо посрещнаха гостите от близо и далеч в своя клуб в сградата на общината и след като ги почерпиха с кафе, чай и безалкохолни напитки ги разведоха из обновения център на рилския град.


На обяд любезните домакини посрещнаха по стар български олбичай с хляб и сол гостите от пенсионерския клуб “Зелен здравец” от съседното село Костенец с председател Лиляна Пенджурова, пенсионерски клуб “Люляк” от Костинброд с председател Теменужка Топалова и пенсионерски клуб №3 “Явор” от Пазарджик с председател Крум Никоилов, които изпълниха ресторанта на хотелския комплекс “Природа” в новото село Свети Спас в подножието на Рила планина и се веселиха до насита, въпреки юлската жега.


За вкусната скара се погрижиха жените от долнобанския пенсионерски клуб, а дарение от 250 броя кюфтета и кебапчета за празничния обяд направиха пазарджишките пенсионери.
От името на домакините председателката на пенсионерски клуб “Надежда” Атанаска Лазарова” поздрави всички отзовали се на поканата за лятната среща, като прочете поздравителен адрес и връчи красива диплянка на трите гостуващи клуба.
Гост на празника на хората от третата възраст бе председателката на общинския съвет в Долна баня Лиляна Драганова, която също приветства всички пенсионери както от нейно име, така и от името на кмета на общината Владимир Джамбазов с пожелание за здраве и дълголетие.


Срещата премина много топло и сърдечно, с много усмивки и веселие, с щастливи запознанства и приятелства.
За доброто настроение на всички отново се погрижи неуморимият музикант и певец Васил Сотиров, който отново задоволи със своя богат репертоар всички желания за танци и хора.
Свои стихове прочете за хората от третата възраст и поетесата от Костинброд Бистра Танчева.
Поуморени от бурните танци и юлската жега, но весели и щастливи от чудесната пенсионерска среща в подножието на Рила, чието начало датира от преди пет години, домакини и гости се разделиха по живо по здраво с надеждата в скоро време отново всички да се срещнат и повеселят.

Любомир Кузев