Горещо разкритие! Скъпарското “Бентли” помляно от пиян и дрогиран лекар с БМВ на магистрала “Тракия” е на народния певец Благовест Бичаков от Бели Искър, шофирал го съселянина  му Васил Дамянов

 

Пиян и надрусан лекар се натресе в чисто ново “Бентли Континентал ГТ спийд” на народния певец Благовест Бичаков. Припомняме, че инцидентът стана в аварийната лента на магистрала “Тракия” в неделя вечерта. Софиянецът, който е сред известните специалисти по инвитро процедури у нас, карал личното си БМВ в посока София с доста висока скорост в най-дясната лента, съобщава „Телеграф”. При удара бентлито е изхвърлено от платното и е запратено право в отводнителната канавка. “Дори не е направен опит да намали преди сблъсъка с багажника на бентлито”, коментират пътни полицаи , които пристигнали минути след подадения сигнал на 112. При проба с дрегер било установено, че столичният лекар има 0,79 промила алкохол в кръвта си, което е около 1 голяма водка.

При допълнителна проба с тест за наркотици пък били открити следи от кокаин. Мъжът е и единственият пострадал в катастрофата, като е с разбит нос и сцепена вежда и е без опасност за живота. Веднага след приключването на огледа са свалени регистрационните табели на БМВ-то, като е написан и акт на водача – 40-годишния Иван С.

Другият шофьор е в добро състояние, като проверката показва, че в кръвта му не са намерени нито алкохол, нито наркотици. Луксозната лимузина, в която се е натресъл лекарят, е собственост на народния певец Благовест Бичаков, коментира кметът на родното му село Бели Искър Крум Георгиев. Зад волана обаче бил съселянин на певеца – 31-годишният Васил Дамянов.

Бачаков пее от ранна детска възраст, като преди 6 години издава и първата си авторска песен “Благо ми е, благо”. Мъжът се изявява и като водещ във фолклорно радио и телевизия. Певецът не беше намерен за коментар.-съобщава ПИК.