Спас Кордев

Огнеборците на шефа Ласкин гасиха огъня от полунощ до 6 ч сутринта с тонове вода, туристите изпаднаха в паника – евакуираха ги

 

Хотела на общинския съветник от Самоков Спас Кордев изгоря на половина при огнен ад в Боровец. Пожарът е тръгнал в неделя около полунощ и е гасен до 6 ч. сутринта с тонове вода. Хотел “Сангрия“ в к.к. Боровец е с изпепелен покрив и час от втория етаж. Предполага се, че пожара е възникнал от небрежен турист , които е хвърлил да суши дрехи върху запалена печка. Кордев е наемател на хотела от 2010 г., а от 2014 г. е притежгател на една пета от сградата.

“ Пожара беше страшен. Използвахме всички бутилки  – Въздушен дихателен апарат.  Когато пожарната дойде, вече горяха три стаи и пламъците вървяха към съседния хотел“- коментираха за „Вяра“ запознати с инцидента. „Туристите бяха изпаднали в паника и бяха евакуирани. Пожарната дойде много бързо, за две минути след подадения сигнал на 112. ЧЕЗ изключиха захранването на хотела. Дежурния екип от ПБЗН- к.к. Боровец с водач на смяна „Б“ Георги Генов, в състав Георги Иванов, Красимир Вуков,  действаха много смело и професионално начело с шефа Ласкин. Всички стаи бяха проверени за хора на пипане защото нямаше никаква видимост.  На помощ се   притече и служителят Николай Колев, които беше  в почивен ден. Без дихателни апарати не можеше да се гаси. В стаите се движеха в мрак и беше много трудно за огнеборците.“- коментират очевидци. На място на пожара са били повикани и служители от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – гр. Самоков с екипа на Борислав Караджинов и Краси Караджинов.  На място е имало и медицински екип. Няма жертви от огнения ад, но са големи материалните щети. При гасенето са наводнени етажите под изгорелия таван.

Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от  служители на Районно управление –Самоков .  Потърсихме за коментар Спас Кордев, но той не отговори на обаждането ни.

„Хотелиера Спас Кордев се стреми да е номер 1 във всичко, непрекъснато утвърждава и повишаване авторитета на неговия професионализъм“- коментират клиенти на хотела.

Хотелът е разположен  в непосредствена близост до писта „Червено знаме“. Стаите са слънчеви топли и уютни, с прекрасна гледка към планината и разполагат със собствен санитарен възел, баня, сателитна телевизия, WI FI интернет. Хотелът разполага със собствен паркинг и предоставя отстъпка 10 % oт менюто на ресторанта на хотела. Персонала е изключително любезен и непрекъснато се грижи за туристите.

Марияна Вучова