Голмайсторът Васил Тачев предпочете „Кариана” Ерден пред Петрич, призна: В „Беласица” играят на лоши терени, финансовите условия не  са добри

 

Кратка бе радостта на „Комити”, които по време на първата тренировка от лятната подготовка на мъжкия отбор на „Беласица” видяха 25-годишният голмайстор Васил Тачев в Петрич. В понеделник той отпътува за Ерден по покана на старши треньора Атанас Джамбазки и президента на „Кариана” Милан Йосифовски. „Вече съм футболист на отбора на „Кариана” Ерден. Посрещнат бях по невероятен начин от старши треньора Атанас Джамбазки и президента на клуба Милан Йосифовски и се разбрахме по всички въпроси. Уникална спортна база, с тренировъчни терени-тренировъчни с естествено и изкуствено тревно покритие и един официален за провеждане на мачовете за първенството. Познавам се с някои от футболистите на „Кариана” и съм играл в други отбори. Причините да предпочета отбора на „Кариана” са лошите терени, на които тренира и играе „Беласица”, и недобрите финансови условия. Изказвам своята голяма благодарност на треньорите Иван Златински и Васил Чергов, които ме подготвиха отлично за този кратък период от време. Мъжкият отбор на „Беласица” е изграден от добри футболисти и с този отличен колектив смятам че отборът ще постигне доста добри резултати. Пожелавам през следващото първенство отборите на „Кариана” Ерден и „Беласица” Петрич да играят във втора лига”, сподели Васил Тачев.

25 годишният Васил Тачев е бил в школите на „Нафтекс” Бургас и „Локомотив” София.

На 18 годишна възраст известният български треньор Стефан Генов го привлича в отбора на „Черно море” Варна  и прави дебютния си мач в А група срещу „Миньор” Перник. След това играе в „Добруджа” Добрич и става голмайстор на СИ „В” група при треньор Ради Вардаров. В отбора на „Черноморец” Балчик при старши треньор Георги Иванов-Геша отбелязва 25 гола в СИ „В” група , където отбора придобива право на участие във втора лига. За последно играе в отбора на „Оборище” Панагюрище при треньорите Танчо Калпак, Емил Велев и Румил Жотев.

Ташко СУЛЬОТОВ