Беатрис Йорданова от Перник обвини горски служители от Благоевград, че са прегазили и убили любимеца й Арно, съдът отказа дело за смъртта на кучето с мотива: Доберман е

Ответната страна твърдяла, че на пътя не е видяла нито момичето, нито кучето, Беатрис: Бяха видимо неадекватни и пияни, но след като полицаите намериха дрегер – отчетът бе 0,00 промила

  3

Беатрис и кучето Арно

 

Съдът отказа да заведе дело за смърта на кучето Арно, чиято стопанка Беатрис Йорданова от Перник остана в  потрес от мотивите – животното било от порода доберман. В своя фейсбук профил Беатрис Йорданова обвинява за смъртта на домашния си любимец служители на горското стопанство в Благоевград. Според разказа на Беатрис кучето е прегазено и убито от колата на горските докато двамата се разхождат на село. Шофьорът твърди, че не ги е видял – нито нея, нито кучето. Тогава перничанката бе уверена, че ще съди виновниците. Но съдът отказва да заведе дело с абсурдното оправдание, че кучето е…доберман! Ето коментара на Беатрис в социланата мрежа:  „Дълго време не писах по темата, защото беше безумно глупаво за да излезе от моята уста, защото е срамно за правосъдието, за държавата, за законодателството… и за професията, която съм избрала за себе си. Днес моето момче – Арно щеше да стане на 2г., щяхме да се забавляваме и да го обсипем с любов както всеки друг ден… да, но Арно днес го няма, защото един изрод реши, че може да отнема животи и може би е прав? Прав е за себе си, защото знае с кого и как да „работи“. И така… след случая исках да заведа дело. Дело ми беше отказано защото, цитирам: „Кучето е порода доберман – а те са злобни кучета. Захапало е гумата на колата и си е счупило прешлен. „ На г-жата „прокурор“, чието име ще спестя тук, но ще използвам където трябва все някой ден бих задала въпроса тя врачка ли е, че измисли този сюжет. Аутопсия НЕ е направена, моите показания са ясни, а ответната страна твърди, че не е видяла нито мен, нито кучето… оставям на вас отговора на тази мистерия, която ще разоблича, може би не скоро, но в точния момент.

Коментар по темата, получен от Беатрис, от мъж от Варна

 

Почивай в мир, Арно! Обичаме те, ти ни научи на това. Завинаги ще бъдеш наш шампион, герой, приятел… всичко!

Припомням и историята:

Днес този „държавен служител“ уби на място моето ангелче Арно! Бяхме на село и се разхождахме, кучето беше на повод. На село коли НЕ минават, но беше вързан, защото е периода на разгонените женски. Чух кола с бясна скорост и дръпнах кучето на пътния банкет, защото няма тротоари там. Колата вместо да мине от дясно на пътя, премина през кучето ми в ляво от скоростта то излетя на тревата и умря на място! Дори не намали, нито спря.

Колата беше на горското стопанство – Благоевград ( служители, които трябва да опазват гората и животните ), няколко минути след нея премина следваща кола – същата като предишната и спря. Видя кучето на местопрестъплението, от което колегите им избягаха, попитахме ги за номер, име или нещо поне на колегите им, след като ни увериха, че са заедно и са тръгнали по някакъв сигнал в гората. Не получихме никакви данни. Продължиха и повече не се върнаха, а няма друг път… бягали са със лъскавите си служебни джипове през гората.

Повиках полиция – дадохме показания – аз и мои близки и издириха извършителите. Обадиха се на шефа им за да ги прикани да се върнат и след като пристигнаха ВИДИМО ПИЯНИ И НЕАДЕКВАТНИ отново с луда скорост по третостепенен път с дупки спряха до нас. Увериха нас и полицията, че НЕ СА ВИДЕЛИ МЕН И КУЧЕТО – това бяха единствените им думи за 5-6 часа, които прекарахме там.

Изисках проба за алкохол, полицията нямаше дрегер и извикаха друга патрулка. След 2 часа чакане на патрула, пробата беше 0, 00, доколкото е верен дрегера. ОЧЕВИДНО извършителите и полицаите, които дойдоха втори бяха доста близки приятели. Ще ги съдя до дупка, но моля споделяйте за да разберат повече хора какви ИЗВЕРГИ са нашите „държавни служители“
ПОЧИВАЙ В МИР АНГЕЛЧЕТО МИ – ТИ БЕШЕ ПРЕКАЛЕНО МНОГО ЗА ТОЗИ ПОДКУПЕН И НИЩОЖЕН СВЯТ! ОБИЧАМ ТЕ БЕЗКРАЙНО МНОГО – АРНО“.

По-късно на своята фейсбук страница Беатрис публикува снимка на коментар по темата за смъртта на кучето й на мъж от Варна с нецензурирано съдържание. Коментарът на мъжа предизвика гневна реакция у приятелите на Беатрис.