Ремонтират дома за деца лишени от родителска грижа “Констанца Ляпчева” в Долна баня, по бюджета на общината са одобрени 228 000 лв.

 Правителството отпусна средствата за ремонт на Дома за деца лишени от родителска грижа „Констанца Ляпчева“, във връзка с преструктурирането му в Център за настаняване от семеен тип на деца без увреждания и Преходен дом. За целта е необходимо преустройство и обособяване на помещенията, за да се създаде среда, близка до семейната. Средствата се предоставят за сметка на преструктуриране на разходите и трансферите по централния бюджет за 2017 г.  Вътрешното преустройство на сградата вече се извършва от работниците от общинската фирма “Долна баня Строй”.  А докато тече големият летен ремонт възпитаниците са настанени в туристическата хижа “Гергиница” в новото село Свети Спас в подножието на Рила планина.

Днес община Долна баня се грижи за материалната база и децата, които са настанени в дома. Направен бе основен ремонт на сградата – днес тя е санирана, със сменена дограма и др. Дворът е заграден и има поставена денонощна охрана.  Към момента в ДДЛРГ “Констанца Ляпчева” има настанени деца, разделени в „постоянна грижа”, “седмична грижа” и „дневна грижа”.

Любомир Кузев