Кметът на Дупница Методи Чимев се нагърби с кредит от 1 млн. лева, за да даде глътка въздух на лечебното заведение

При първа  вноска Недин изпищя в БТВ и орева страната , защо не скочи по време на санирането и ремонтите

Защо няма аптека и медицински център, защо не съкращава, а работи на раздут щат и си затваря очите за реформи

Росен Тимчев

Липсата на диплома и фалшифицирането на такава, за да заеме поста  управител на  дупнишката болница е укоримо и недопустимо, за което  Росен Тимчев трябва да понесе отговорността, но в същото време не бива да бъде обвиняван Росен Тимчев за всички грехове в общинската болница. За да стигне до това финансово състояние болницата в Дупница е управлявана лошо, да не кажем разграбвана е била. 

Любомир Таушански

Дългото управление на Любомир Таушански от над 10 години, държан с неимоверните усилия на БСП, без да се гледат влошаващите се финансови резултати доведе до нейния колапс и дълг от 1 млн. лева. Точно за това тогавашният председател на ОбС сега депутат Ивайло Константинов поиска създаването на работни групи от съветници и експерти, които да проверяват причините за лошите финансови резултати на общинската болницата. 

Ивайло Константинов

Тогава Росен Тимчев не беше управител, тогава управител беше Любомир Таушански. Тогава работната група констатира, че причините за наближаващия фалит е лошият мениджмънт, за който вина има както управителят Любомир Таушански, така и другите лица – Кирил Кирилов и Крум Бонев – заместници, както и ръководителите на отделения. Те се оправдаха, че не са могли да оказват влияние върху решенията на своя шеф, но защо не си подадоха оставките цели 10 години, ако са били в конфликт с него.

Методи Чимев

Нещо повече през тези години общинската болница не е получавала нито стотинка от община Дупница, а сега за първи път общината начело с кмета Методи Чимев се ангажира пряко с решаването на финансовите проблеми на болницата. Предоставени бяха един милион лева, не бива да забравяме, че болницата нямаше да получи и 1 ст. кредит при тези финансови резултати . Това стана възможно с подкрепата на община Дупница. Община Дупница стана съдлъжник по кредити два пъти, за да получи умиращото лечебно заведение глътка въздух, но тази глътка въздух трябва да се използва от сегашното ръководство на общинската болница , то трябва да направи необходимите реформи и да преструктурира нейната дейност, защото когато дойде време да се правят вноски по кредитите  ръководството на болницата отново ще се дръпне назад, както се дръпна за кредита за енергийна ефективност. Въпросът е, защо никой от болницата не реагира, когато се правеха енергоспестяващите мерки и санирането, а реагира когато трябва да плаща за нето, когато дойде първата вноска от 8 хил. лева.

Димитър Недин

След една година ръководството на болницата и по-специално д-р Недин отново ли ще вика националните медии, отново ли ще облича тениска на президента Путин с надежда някой да помогне свише или сега ще направи всичко необходимо, за да преструктурира болницата и да я направи добре функциониращо лечебно заведение. И докога ще оплакват по всички медии, че община Дупница ги кара да плащат кредит, да внушават, че тази община е толкова лоша, защото не иска да ни осребрява всички сметки. Ама общината не е имагинерно понятие, общината не е място, където текат пари като реки и се вливат в нея, финансови потоци. За да даде на болницата , тя трябва да лиши друг от нещо, да ощети детските градини, да не асфалтира улиците, да загърби чистотата, за да субсидира едно нереформирано и губещо лечебно заведение, което въобще не желае да се реформира, където няма мъжка дума и няма мъжка ръка. Крайно време е д-р Недин и екипът да погледнат към лечебните заведения, които са печеливши, на които никой не помага, а те реализират печалба. Справка – частната болница в Дупница на Ени Лефтеров и съветника Костадин Костадинов. Колко са служителите в частната болница -медицински и немедицински персонал, и тези в общинската. Съотношението   200 : 300.

Матей Попниколов

Защо няма аптека в общинската болница, защо няма медицински център в общинската болница, попита общинският съветник от ГЕРБ  д-р Матей Попниколов, шеф на хирургията в частното лечебно заведение. И така всичко идва на мястото, но в случая крадеца вика дръжте крадеца и вика националните медии, за да поднася претоплени манджи на аудиторията, които нямат нищо общо с катастрофата й . Не Росен Тимчев за неговите 6 месеца я фалира, напротив, по негово време бяха направени едни от най-големите ремонти. Беше закупена апаратура, легла, заплатите бяха давани навреме. Росен Тимчев е един голям парадокс, без диплом, но интелигентен, грамотен, начетен, син на професор, харизматичен, загрижен и никой не би допуснал, че той е учил в два ВУЗ-а и ги е оставил преди финала. Дипломата не те прави по- умен, но административно за ръководител на болница, е задължителна. В днешно време да си купиш диплома, е като да си купиш лека кола, може и по-евтино да ти излезе, примерите са безброй, но той и това не е направил.

„За нас това е огромна изненада, лично го давам на прокуратурата.“- каза Константинов на официална пресконференция в Дупница и внесе сигнала.

4 КОМЕНТАРИ

  1. След болницата да направят и проверка на Гимназия Христо Ботев и по-специално на директорката Геновева Ризова!!!Там също ще излязат мърсотии и кражби,та нали тя доскоро работеше с бившата шефка на счетоводната къща т. нар.Ваня Терзийска,която е разследвана за далавери.Няма ли разследващи в тази държава,които да я проучат за всичко!!!

  2. АЙЙ майко Таушански бил виновен, за кой път се опитвате да го изкарате виновни, още преди имаше документи и по кабелни и на всякаде че примерно оставя нищожни задължения на болницата към сметки, а тия общинските помяри, вместо да отпускат на Лефтеров и КоцИИИИ, пари за 20 стаи, и на Общинската за 2000 стаи, не е нормално парите от общината към тези 2 болници да бъдат еднакви, Лефтеровата болница по-голяма ли е от Военната и Транспортна?

    • Ти не си с целия си. Общината финансира само общинската болница а не Лефтеров. Че сте свикнали само да работите в нея за да си докарвате после в частните центрове пациентите. Иначе се биете че сте загрижени за болницата. Пий си хапчетата.

  3. хаха на Тимчев му изписаха веждите с тази поръчкова статия. Колко и да се напъвате този човек е за затвор, изпечен мошеник, който цял живот разчита на майка си. И защо не кажат как и кой го издигна за шеф на болница, утре може някоя чистачка с основно да я направят и нея шеф на отдел в общината.

Comments are closed.