Двойно самоубийство потресе Самоков. Д-р Антон Ботев и Зоя Ботева са се самоубили в дома си. Полицаите от Самоков ги намерили на тавана обесени. От години двамата живеят в разбирателство, споделят съседи.

„Двамата винаги се държаха за ръце, винаги бяха заедно, много се обичаха и се уважаваха“ – разказват през сълзи самоковци. Двамата съпрузи имат син, който не живее в Самоков. Той ги търсил многократно по телефона, но не отговорили и той пристигнал в Самоков. Сигналът е подаден към 15 часа във вторник. Синът, 32-годишен, живее в Костинброд. Като си дошъл вкъщи, ги търсил във всички стаи и след като не ги намерил, се обадил на полицията.

„Семейството мина през големи житейски драми”, споделят  техни приятели. „Преди около десетина година д-р Ботев изчезна за доста дълго време, по време на работата си в Либия. Съпругата му Зоя, заедно с приятели, колеги, полиция и институции направи възможното, за да го открият и той се върна в Самоков. Работеше в Спешна помощ, а след това в София.”, споделят запознати. Те съобщиха още, че на д-р Ботев в понеделник му предстояла поредна операция на сърцето.

Зоя Дойчинова бе една от най-уважаваните в Самоков учителки по български език и литература. Работеше в Гимназията по туризъм и след това в Гимназията „Константин Фотинов“.

Тепърва ще се изясняват мотивите за самоубийствата. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

Стотици колеги, съграждани на семейство Ботеви изказват съболезнования на близките им.

Марияна Вучова

3 КОМЕНТАРИ

  1. Що за общество сме?
    Хората са имали проблем, вероятно паричен. И не е имало към кой да се обърнат за помощ.
    Коментарът обикновено е: Те бяха малко особени. Няма значение какви са били… Значение има, че няма общество, няма община, няма съседи. С една дума в нашата държава, в частност в нашата община или град, няма общност. Или още по-точно има сеирджийско общество.
    Каква полза като има градинки и цветенца, щом не се впечатляваме от най-важното – живота, здравето и проблемите на хората.

  2. Прекрасен човек,имах честта да работя с него.Не вярвам ,че това с е е случило, беше толкова премерен,интелигентен и уравновесен човек.Прекрасен колега.Бог да спаси душите им!

  3. Бог да ги прости!Хубави хора,но си отидоха,това е!Светла им памет!

Comments are closed.