Ветеринарят от приюта за кучета в Дупница д-р Ангелов търси помощ от прокурор № 1 Гюрова, яде тормоз от трио природозащитници

 

Д-р Ангел Ангелов

1 месец лежах в болница, обиждат ме, ожали се ветеринарят  

Ирина Николова, Милка Водева и доброволката Хрисула от Дупница винят доктора в осакатяване на кучета

Защитници на животните и управата на приюта за бездомни кучета в Дупница кръстосаха шпаги. Управителят на приюта към община Дупница д-р Ангел Ангелов даже се жалва в прокуратурата от Ирина Николова- председател на НПО „ДАРА”, Милка Водева- председател на Българска федерация за защита на животните „Всички сме равни” и доброволката Хрисула от Дупница. Ангелов вини трите дами в ежедневен тормоз.

73- годишният ветеринарен лекар целият треперил и не можел да работи, тъй като трите го довеждали до нервен срив, тъй като всеки ден искали да влизат в приюта, за да носят храна на кучетата. Той отказвал да ги пусне при кучетата, но те не се отказвали. Дори пускали заявка и уточнявали точното време на посещението си, но врата оставала затворена пред тях дори през регламентираното за посещение време между 10,30 и 12,30 часа. Николова, Водева и Хрисула обиколили всички кабинети в сградата на общината, за да се жалват и да молят за помощ.

Ангелов ги държал по 4 часа под лъчите на слънцето, без да ги пусне. Жените се оплакали от това на телефон 112, но от полицията казали, че нямат власт над приюта.

По думите на Николова, Водева и Хрисула те се натъкнали на жестоки изтезания в приюта. Те са заснели потресаващи снимки на касапски направени кастрации, кучетата са превързани с бинт. Кадрите са изпратени в Софийска районна прокуратура и до всички институции. Николова, Водева и Хрисула настояват за незабавното отстраняване на д-р Ангелов от приюта.

Завчера Ангелов внесъл и жалба до районния прокурор на Дупница Даниела Гюрова, в която съобщава, че трите дами пречат на работата му и той не може да изпълнява служебните си задължения.

„Този тормоз цели оронване на авторитета ми и професионалните ми умения като ветеринарен лекар, вследствие на което здравословното ми състояние се влоши”, жали се той пред прокурорите. Той дори предоставил документи, че е лежал 1 месец в болница заради психотормоза, който го лишил от сън и стресирал цялото ми семейство.

„Бях пред инсулт или инфаркт. Здравословното ми състояние се влоши.”, пиша ветеринарят.