Адвокат Благойка Божкова представи доказателства пред Люба Кулезич за имотната мафия на Радомир, обяви: Кметът Пламен Алекиев ме молил да спра битката с думите: Как да те Компенсирам?

Адв. Благойка Божкова

Върховна Касационна прокуратура е разперила чадър над кмета Пламен Алексиев от ГЕРБ и бившият председател на кооперацията Стефан Велинов, твърди Божкова

Люба Кулезич: Прочетох във вестник ВЯРА разследване за колосален гребеш на общински имоти в Радомир, отстоящ само на 40 километра от столицата, разговорите в студиото ни с вас ще продължат

Адвокатът Благойка Божкова и бивш юрист-консулт на община Радомир, гостува в студиото на Честно казано. Тя говори за човешките права и битката с общинските власти в Радомир.

Стефан Велинов

„Присвояване на общинска собственост на земи, по време на мораториум се присвояват от Стефан Велинов. Земи, общинска собственост, с нотариални актове, по давностно владение и с трима души свидетели. Той придобива над 20 имота – кино, сладкарница, блок и много други. Той беше общински съветник и председател на общинската комисия, която отговаря за имотните владения“, заяви адвокат Божкова.

Пламен Алексиев

„Аз разкрих тези схеми, заради граждански дела, които водех на мои клиенти, ощетени от тези схеми. Подадох сигнал и до главния прокурор за източване на общинска собственост от публични личности и злоупотреба с власт, става въпрос за над 22 имота, много скъпи, един от тях би струвал 300 000 лв, това са сладкарници, Винпром, магазини…сигнализирах и областния управител  Ирена Соколова, но тя потули информацията….“, допълни Божкова.

Евгени Минчев и Ирена Соколова

„Тази прокурорска преписка се забави повече от 6 месеца, учудена бях като видях, че има отказ за образуване на досъдебно производство, обжалвах го. Но кметът тогава ми каза „Защо го обжалва?“. Тогава ми светна, че нещо не е наред“, сподели Божкова.

Всичко за разкритията на адвокат Божкова, вижте във видеото.

https://www.youtube.com/watch?v=3wSIjivqFNQ