Директорът Георги Такев брани паркинга на „Напоителни системи” в Дупница, озаптява мераците на съседите с такса от 30 лв., те ожалиха се на ОбС шефа Гущеров

 

Новият директор на „Напоителни системи” клон Струма- Места, Георги Такев реши по соломоновски проблем с паркоместата в центъра на Дупница. Около 15 дупничани, населяващи блока до централата на дружеството, се оплакаха на председателя на ОбС- Дупница Емил Гущеров- бивш член на борда на директорите на „Напоителни системи”, че новият управител им е забранил да паркират колите си на паркинга.

Справка в архива на общината обаче сочи категорично, че със забраната частни коли да влязат на паркинга Таксев всъщност защитава интересите на „Напоителни системи”. Според документите паркингът е собственост на дружеството от 1957 година. Въпреки това Такев решава, че срещу една символична вноска за паркиране проблемът може да се реши. Хем хората ще има къде да оставят колите си, хем спечелят пари за касата за дружеството. Цената от 1 лв. на ден или 30 лв. на месец обаче се видяла солена на жителите на сградата и те отказали.