Кметът на Перник Вяра Церовска инспектира изграждането на трите нови спортни игрища

 

Кметът на Община Перник Вяра Церовска и зам.- кметът  Владислав Караилиев инспектираха трите нови спортни игрища за минифутбол и хандбал и фитнес площадката, които скоро ще радват жителите на града.

Новите съоръжения трябва да влязат в експлоатация през месец август. Заложените целеви средства са в размер на 60 хиляди лева за всяко едно от игрищата и 20 хил. лв. за  фитнес площадката. Фитнес уредите ще бъдат предоставени по друга обществена поръчка.

По време на проверката кметът сподели, че изграждането на спортни и детски площадки е сред приоритетите на общината. Въпреки финансовите затруднения ще се търсят средства, за да могат децата и младите хора на Перник да има къде да спортуват и да се забавляват.

Две от съоръженията са разположени в дворовете на 9-то ОУ „Темелко Ненков“ и 8-мо ОУ „Кракра Пернишки“, така че едновременно ще могат да се използват и от учениците, и от живущите наблизо. Тяхната настилка ще бъде с изкуствена трева.

Другото спортно игрище е в района на кв. „Изток“, в непосредствена близост до 10-то ОУ „Алеко Константинов“  и Спортното  училище, а фитнес площадката е разположена  зад ГПЧЕ „Симеон Радев“.   Ремонтните дейности вървят по график.