„Беласица” загуби в Банско от македонския „Победа” с 1:2

„Беласица” – Петрич загуби с 1:2 от македонския „Победа” – Прилеп на терена на комплекс „Пири” край Банско. Владимир Кабранов и Александър Якимов опитаха да изненадат македонския вратар, но ударите им бяха неточни. Второто полувреме започна много интересно и с опасни ситуации и пред двете врати. За жалост футболистите на „Беласица” направиха две фатални грешки и по този начин записаха първата си загуба в контролите от лятната подготовка. В 68-ма минута, след недоразумение в защитата на „Беласица”, Бурхан Мусаков от „Победа” – Прилеп се възползва от ситуацията и отблизо изпрати топката в мрежата за 1:0. Две минути по-късно Симеон Бояджиев от „Беласица” изравни за 1:1. В последната минута на срещата след центриране от дясно в наказателното поле на „Беласица” последва меле, топката рикошира и отскочи удобно на Марто Наумов, който с глава я изпрати в мрежата за 2:1.
„Не заслужавахме загуба на база показаната на терена игра. Не отстъпвахме с нищо на македонския тим. За жалост футболът е игра на голове, сгрешихме на два пъти фатално и така инкасирахме първа загуба в контролните срещи. Следващият ни мач е в събота срещу „Вихрен” в Сандански”, сподели Иван Златински-старши треньор на Беласица.
Срещата е от 18.30 часа на градския стадион в Сандански и се радва на огромен интерес от феновете.

В този двубой старши треньорът на „Беласица” Иван Златински ще даде шанс на всички състезатели от ДЮШ на клуба, като се очаква дебют да направи и 16 годишният защитник Владислав Стоилов. „Селекцията при нас все още е отворен процес. Имаме интерес към един от добрите вратари в региона. С него сме провели разговори и ако се стигне до положителна развръзка, ще бъде привлечен в началото на следващата седмица”, сподели Иван Златински.