Нинова: Спецпрокуратурата да оповести списъка на политиците, финансирани от КТБ

Отнасяме се принципно към този въпрос, към КТБ и чувството за справедливост. Няма никакво значение от коя политическа партия е. Става въпрос за нещо много по-голямо – за изчистване на политическия, на икономическия живот в България и за поставянето на нови основи – на почтеност, на други правила в политиката и в живота ни на всички.

Вчера специализираната прокуратура внесе обвинителен акт по КТБ и обяви документа Общ поглед върху модела КТБ. Нинова уточни, че в този документ има констатация, че от банката са финансирани политици.

Менда Стоянова от ГЕРБ заяви, че изходът от казуса с КТБ е в ръцете на съда и прокуратурата. Изчезналите пари обаче няма да се върнат, каза тя в кулоарите на парламента:

Възмездието го раздава съдът. Повдигането на обвиненията и внасянето в съда го прави прокуратурата. Аз съм последният човек, който можете да питате за това. Не съм го чела, така че няма как да знам дали ме удовлетворява или не. Тук говорим за повдигане на обвинения на хора, които няма да върнат паричките. Това е просто другата част на възмездието. Паричките заминаха.