Полицаи и митничари тарашат кръчмите из Благоевград, бармани: Има арестувани, търсят наркодилъри, контрабанден алкохол и цигари!

Полицаи атакуваха нощните заведения в Благоевград тази вечер.  С тях са служители на  митницата и инспекцията по труда. “Влизат навсякъде в дискотеки, кафета и заведения за хранене, проверява акцизните стоки в нощните клубове, търсят наркотици, контрабанден алкохол и цигари, има съставени актове, но още нищо не се знае конкретно, има и арестувани”- съобщиха източници на вестник ВЯРА.

Инспекцията по труда са хванали сервитьори без трудови договори.

 В операцията участваха служители на сектор “Противодействие на криминалната престъпност”, сектор “Противодействие на икономическата престъпност”, както служители от Първо полицейско управление на МВР. Проверени са няколко адреса за пласиране на наркотични вещества, но няма задържани дилъри, съобщиха от полицията.

Засечени са четирима непълнолетни – две момчета и две момичета на 16 години и 17 години. На едно от момичетата е осъществена полицейска закрила, а другите са предадени на родителите с разписка и са съставени актове за административни нарушения по Закона за закрила на детето.

В централно заведение в Благоевград са съставени актове за неиздаване на фискален бон. На един от управителите е връчен констативен протокол.

Младеж, който не е имал в себе си лична карта, е глобен след справка за криминалното му минало.

Трудови инспектори са съставили няколко предписания. Данните ще бъдат обобщени до дни, казаха от ОИТ.

Специализираните акции продължават и занапред. Особено ще са засилени в петък срещу събота, когато заведенията са най-оборотни, а посетителите в тях многобройни.