Апаши обраха дома на семейството топ общинари от Самоков Юри и Бранимира Бодурови, СОТ-ът не се включил

 

Апаши обраха дома на общинарите от Самоков Юри и Бранимира Бодурови. Двамата са със статут на значими фигури в администрацията и са сочени като хора от близкото обкръжение на всички досегашни кметове.

По времето на кметуването на Ангел Николов Юри Бодуров беше сред шефовете на Супер Боровец. Бранимира отговаря за приватизацията.

Никой все още не е съобщил официално за обира, предполага се, че двамата не са посочили какви точно са липсите. Кражбата станала, докато те били на почивка извън Самоков. Близки на Бодурови наминали към дома им и намерели всичко обърнато наопаки, тарашено е из шкафчета и секции. Най-любопитно е защо не се е задействал СОТ-ът, на който Бодурови са поверили охраната на дома и имуществото си.

Някои считат, че се касае за една ювелирна разработка, дирижирана от доста високопоставен кукловод. Образувано е досъдебно производство.

Къщата на семейство Бодурови е изключително красива и подредена, има вид на уютен дом.

Припомняме, че преди година от крадци жестоко пострада и бившата депутатка Ирена Коцева. Апашите влязоха в дома й, докато тя била на почивка за Нова година.

Преди повече от година пък от общинската каса бяха задигнати около 50 000 лв. По случая беше повдигнато работно обвинение срещу младеж, работещ в община Самоков, но по-късно то бе снето поради липса на доказателства.

Запознати считат, че истинската цел на програмираната акция в общината е била кражбата на важни счетоводни документи с оглед на планови проверки от страна на Сметната палата, ДАНС и НАП.