Художничката Здравка Русева от Банско представи „След танца” във френската резиденция на модния дизайнер Пиер Карден

 

Художничката от Банско Здравка Русева участва в международна изложба в замъка на маркиз дьо Сад в Лакост, Южна Франция, който е собственост на модния дизайнер Пиер Карден. Изложбата се организира от Световния фонд за изкуство и от Продуцентския център „Изкуство на бъдещето” в чест на 95-годишния юбилей на Пиер Карден и 70-годишнината от творческата му дейност.

Замъкът на маркиз дьо Сад освен със зала за ревюта разполага и с художествена галерия. В международната изложба в Лакост, от 19 до 25 юли, се представят общо 151 експоната.

Здравка Русева участва с картината „След танца”. Художничката от Банско е лауреат на трета награда от Международния конкурс по класическа живопис, категория „Натюрморт”, който се проведе в рамките на Седмицата на изкуството през март 2017 г. в Анкара, Турция. Пет месеца преди това тя взе участие в изложбата конкурс и Седмицата на изкуствата в Москва. През тази пролет авторката представи в родния си град 75 маслени картини и графика в своята трета самостоятелна изложба. Месец по-късно показа свои картини на 18-ия международен фестивал „Мелнишки вечери на поезията” в гр. Мелник, където беше удостоена с наградата на Издателска къща „Ирин Пирин” за цикъла стихотворения, посветени на Банско и Пирин.

Иван ИВАНОВ