Борците Августин Спасов и Милослав Методиев с бронзови отличия от турнира в Румъния, националите ликуваха с отборна титла, дупничанинът Даниел Александров със злато

Августин Спасов и Милослав Методиев (отдясно наляво) с бронз от Румъния, Даниел Александров (в средата) със злато

 

Ванеса Калоянова и Димитър Илиев е кюстендилското участие на европейското за кадети в Сараево

 

Двама кюстендилски борци бяха в основата националите ни в класическия стил да ликуват с отборната титла на турнира в Румъния, последна проверка преди световното в Париж през август. Тимът, воден от Армен Назарян, спечели общо 7 медала.

Златото взеха Даниел Александров (80 кг), Николай Байряков (85 кг) и Константин Стас (66), със сребро се окичи Радослав Василев (59). Кюстендилските представители Августин Спасов (59) и Милослав Методиев (130) завоюваха бронзови отличия. Също бронз взе и Евгени Генчев (98), който се върна след година отсъствие.

Подгласници на националите станаха отборите на Турция и на домакините.

От вчера в Сараево стартираха схватките от Европейското първенство за кадети, което ще продължи до неделя. Сред националите има двама състезатели на кюстендилската школа по борба. В състава в свободния стил при дамите е Ванеса Калоянова, която ще се бори в кат. 60 кг, а при класиците една от надеждите за отличие е Димитър Илиев в кат. 69 кг. Той е шампион на страната и носител на златния пояс за тази година от турнира “Васил и Георги Илиеви”.

Краси ЦЕНКОВА