Еван Бруинсма приключи с “Рилецо”, клубът му намери заместник в лицето на Травис Тейлър

 

 

Травис Тейлър

Баскетболният “Рилски спортист” остана без още един от асовете си, след като Еван Бруинсма избра да продължи кариерата си в Холандия. Преди това пък бронзовият медалист в НБЛ бе напуснат от звездата си Ди Джей Шелтън.

Еван Бруинсма

24-годишният американец парафира договор с един от най-силните местни клубове – “Грьонинген”, като се предполага, че ще получава значително по-високо възнаграждение в Ниската земя. Освен това новият клуб на Еван е редовен участник в европейските клубни турнири, където записа серия от впечатляващи резултати в последните години.

Бруинсма остави отлични впечатления с изявите си в “Рилецо”, помагайки на отбора да спечели бронзовите отличия в Националната баскетболна лига. Крилото изигра 43 двубоя с белия екип с показатели от 15,3 точки и 8 борби средно на мач.

Часове след напускането на Еван Бруинсма управата на “Рилски спортист” реагира и привлече друг състезател от САЩ – Травис Тейлър. Високият 203 сантиметра баскетболист, който е на 27 години, за последно бе част от швейцарския елитен “Фрибур”. С този състав Тейлър спечели Суперкупата на страната и игра финал в местното първенство. В кариерата си до момента Тейлър е защитавал цветовете на австрийския “Гюсинг”, френския “Льо Авър” и унгарския “Шопрон”.

Васко ТОДОРОВ