“Бонбонени истории” ще подсладят ваканцията на децата в Перник

 

 

Детското забавно шоу “Бонбонени истории” отново ще радва децата на Перник. Забавленията ще бъдат на 26 юли от 11 часа пред Младежкия дом.

Малчуганите, които прекарват ваканцията си в ЦПЛР – ОДК, пък гостуваха в Регионална библиотека „Светослав Минков”. Библиотеката отвори лятната читалня за най-малките перничани, които са добре дошли през ваканционните дни.

Децата с интерес разгледаха заемната за възрастни, отделите по изкуство и краезнание и научиха как книгите стават библиотечни и какво се отбелязва в сигнатурата. В свои води те се почувстваха в детския отдел на библиотеката, където побързаха да си намерят интересни книги за вкъщи, като най-търсени бяха приказките на Ран Босилек. По-малките от тях си направиха първите читателски картони. Към групата се присъедини и малкият Гого, който беше дошъл с майка си. Въпреки че от есента ще бъде в предучилищна група, малчуганът си направи читателски картон и си взе първите книжки, но на английски.

Библиотекарите, които с удоволствие посрещат малчуганите, бяха им подготвили и приятни изненади. В читалнята малките посетители се забавляваха с гатанки и анимация. Като подарък получиха красиви книгоразделители.

Лятната читалня на пернишката библиотека ще продължи през август и септември с посещения в детските градини. Инициативите са част от летните занимания, които организира община Перник.