(ВИДЕО) Пребитият в Созопол гард Кирил Тодоров от Благоевград: Мутрите, начело с Рогача, влязоха и започнаха да ни бият, ако бяхме отговорили, щяха да ни изколят

 

Не се страхувам от нищо и от никого, няма да спирам да работя, защото в държавата няма закони, категоричен е Тодоров

Благоевградският бизнесмен Красимир Николов, който върти дискотеката, обещал да обезщети всички пострадали

 

 

След зверския бой, който яде в дискотеката в Созопол, благоевградският гард Кирил Тодоров си изля мъката в национален ефир.

“Както всяка вечер, бях на работа с още двама колеги – Станислав Пенев и Иван Захирев от Бургас. Станислав пазеше входа на дискотеката отвън, аз и Иван бяхме вътре. Изведнъж видяхме как в дискотеката влизат десетина човека. По- късно разбрахме, че всъщност групата им била от 20 души, като останалите десет бяха останали да чакат пред дискотеката и да наблюдават дали няма да дойде полиция. Десетте човека, сред които главатарят и популярен в бургаския ъндърграунд Димитър Харалампиев – Рочата, влязоха в заведението. В групата бяха Янчо и Георги Джендов, те дори не бяха платили за вход. Още от вратата започнаха да се блъскат в хората, без обаче да ги закачат. Но ясно личеше, че са влезнали в дискотеката с идея за проблем.

Групата започна да се разправя с управителя Христо Бардуков, после се насочиха към нас. Започнаха да ни удрят, повалиха ни на земята и започнаха да ни ритат. Ние като охрана нямаме правомощия да посягаме, затова се оставихме на тях. Ако и ние бяхме скочили да се бием, те щяха да ни изпозаколят. Това, че им се оставихме да ни удрят, всъщност спаси всички от големи беди. Не ми се мисли какво щеше да стане. Всичко стана буквално за не повече от десет минути, след което си тръгнаха така, както бяха дошли.

На излизане след мелето единият от тях се нахвърли върху мен с думите: „Падни бе, падни бе, на колене бе” и аз тогава само му казах: „ Какъв си ти да ти падам на теб на колене”. В този момент той ме удари в лицето и отново ме повали на земята. На случилото се стана свидетел единствено управителят на нощния клуб Христо Бардуков, който ми помогна да се изправя след това. Нападателите за първи път идват в тази дискотека, досега не бяха влизали. Говори се, че влезли в дискотеката с цел сплашване, на кого обаче, така и все още не е ясно.

Всички са мутри, когато са група по 10-15 човека с ножове и палки. Ей, няма действащи реални закони. Да посягаш на длъжностно лице, полицай, охрана и накрая да си виновен, че при самозащита си го ударил. Посягаш и лежиш минимум 5 години плюс бой за профилактика. Това трябва, за да има респект, а не заключен за 24 часа да има повече права от пострадалия…”, казва в заключение Кирил Тодоров.

„Не се страхувам от нищо и от никого, това е моята работа и ще продължа да я работя с хъс и желание, както и досега. Това е нещото, което обичам да правя и няма да се откажа занапред, само защото в страната ни няма закони, които да сложат ред на нещата”, категоричен е той.

За случилото се незабавно е уведомен и собственикът на дискотека „Бикини” – благоевградският бизнесмен Красимир Николов, познат като Шапката. Той пристигнал на място веднага, разговарял поотделно с всички, засегнати от боя, като обещал да ги обезщети за станалото.

Иван ИВАНОВ

ВИДЕО: