Вдовицата Милена Щърбева пристигна от Италия за погребението на убития с паве Николай Евтимов в Благоевград

 

Жената ще отведе три от децата на гурбет на Ботуша, грижата за най-малките поема чичото Юлиян

Ромите се вдигнаха на бунт след смъртта на Николай  

Съпругата на убития с паве Николай Евтимов от Благоевград Милена Щърбева пристигна от Италия за погребението му днес. С прибирането на майката се решава и съдбата на петте деца на семейството. Три от ще отпътуват с нея към Италия. Грижата за двете най-малките – Марияна и Малин, поема чичото Юлиян Евтимов.

Убитият Николай

Близките направиха снимки на изписания от моргата Николай. „Ударът с павето е жесток, следите ясно личат по главата”, казаха те и изпратиха кадри в редакцията на вестник „Вяра”.

„Николай беше весел, кротък, любвеобилен, трудолюбив, на мравката път правеше. 75-годишният Радослав Йорданов го уби без причина. Уби го, защото мрази нас, ромите. Това стана пред очите на 20 души, ние сме свидетели. На площада пред магазина в квартала ще протестираме, докато не го видим в затвора“, зарекоха се ромите от махалата.

Юлиян Евтимов

„Имаме над 20 души свидетели, държим Тодоров да бъде осъден и да лежи в затвора”, каза сестрата на починалия Силвана. Децата са безутешни, Даниел, Димитър, Кирчо, Мариян, Марияна и Малин са в жесток стрес. Близките се опасяват, че военният Радослав Тодоров ще опита да се измъкне от правосъдието, като извади медицинско, че не е психически стабилен.

Сестрите на убития

Даниел, който е в четвърти клас, сестричката му Марияна и близките им са в шок. От полицията мълчат за инцидента