Домът на бизнесмена Димитър Чонгов от Гоце Делчев пълен с антики, красивата му дъщеря живее като фея

Сред ценните експонати са стар часовник с махало, ретро телефон и още много други прелести

Гоцеделчевският бизнесмен Димитър Чонгов, който изправи на бойна нога над 500 жители на родното си село Ново Лески, живее в красив палат. Дъщеря му е като истинска принцеса, тази година беше абитуриентка. Красавицата се радва на заслужен разкош, в дома си е като фея. Малцина са тези, които са видели в какъв разкош живее фамилията Чонгови. Те не парадират с възможностите си, домът им е обзаведен стилно и красиво. Димитър редовно води семейството си на ресторант, обичат да вечерят извън дома. В жилището си си имат аксесоари от миналото, стар часовник с махало, ретро телефон и още много други прелести. Димитър кара тузарски джипки, разказаха жители на селото, които са в стачна готовност заради разкриване на мраморна кариера в близост до къщите им. Те смятат, че семейство Чонгови, които са наели Могилата да копаят, ще замърсят въздуха. Освен това кариерата е съвсем близо до минералния извор на селото. Разрешението да копае Чонгови са взели от кабинета „Орешарски”, а пък сегашният кабинет го бил потвърдил. Инициативният комитет на село Ново Лески са обжалвали разрешението, но неуспешно пред ВАС. От РИОСВ съобщиха, че документите на семейството не са изрядни, тъй като инвестиционното намерение е с изтекъл срок.

Любопитен щрих е фактът, че бащата на бизнесмена е бивш кмет на селото, а сега управител на 3-4 семейни фирми, които имат оборот от 3-4 млн. лева и работят на редица обекти.

След като на място беше пратеник на министър Танева, хората се надяват държавата да си влезе в пълномощията и да спре мераците на бизнесмена към кариерата.