Комедийна пиеса на талантлива кюстендилка събра 1600 лева за животоспасяваща операция на 6-месечната Рая

Сцена от комедийната пиеса „Оскар“, поставена в Драматичния театър в Кюстендил

 

Над 1600 лева благотворително за лечението на 6-месечното бебе Рая от Кюстендил, което е с диагноза тумор и киста в главата, събра комедийната пиеса „Оскар“ на талантливата Станислава Ризова. „Купих си билетите почти две седмици по-рано, страх ме беше да не свършат. Исках до помогна за каузата, а и да гледам представлението. Залата на театъра се напълни, в актьорския състав се включи и самата сценаристка Съни Ризова. Беше много забавен спектакъл“, коментира 21-годишна студентка, останала очарована от пиесата. Цената на билетите беше символична – 5 лева.

„Поздравление за Станислава Ризова, която с нейната професионална постановка “Оскар” вдигна на крака препълнената зала на театъра и видяхме, че кюстендилци сме състрадателни и откликваме масово на хуманните благотворителни събития, като това за малката Рая!“, коментираха зрителите. Бебето Рая заедно с майка си Мариела отлетя за Белгия заедно с лекарски екип. На момиченцето е поставена клапа и е направена биопсия, след резултатите ще се прецени и самото лечение. Парите отпусна Фондът за лечение.

Актьорският състав, изиграл пиесата „Оскар“, е от възпитаници на Езикова гимназия „Доктор Петър Берон“. Трупата е създадена преди пет години, в нея влизат ученици и вече студенти.

Из целия град във всички търговски обекти са поставени дарителски кутии за набиране на средства за животоспасяващата операция на Рая.