С ремонт за 1,2 млн. лв. „МЦГ Инженеринг“ на Михаил Цонков превръща бл. 16 в „Самоково” в бижуто на Самоков

Строителните работници Миро, Иван и Сергей

Домоуправителят Георги Шехтанов: Смениха дограмата светкавично, работи се бързо и ефективно

Техническият ръководител на обекта Кр. Димитров: Във фирмата няма случайни хора, ще направим нещо красиво

 

Димитър Овчарченски 

С ремонт за 1 240 000 лв. блок 16 в квартал „Самоково” се превръща в бижуто на Самоков, обитателите не могат да се нарадват на новия облик, който добива сградата.  Благодарни сме на строителна фирма „МЦГ Инженеринг“ ООД и на собственика Михаил Цонков. Строителите работят бързо и качествено, с нетърпение очакваме всичко да приключи, чувстваме се като новодомци”, съобщиха жителите на блока.

Докато масово по санирането на блоковете по националната програма за енергийна ефективност работят бригади от по най-много десетина човека, на блока в „Самоково” се трудят над 40 работници. Част от строителите имат над 10 години опит в сферата на строителството.

Георги Шехтанов

Живеещите в блока са приятно изненадани от бързите темпове, с които върви работата. „Само за ден е сменена дограмата на 10 апартамента, остъклението на входа, стълбището и мазето. Създадена е много добра организация, всичко е чисто, няма бъркотия. Блокът имаше нужда от такъв ремонт. Фирмата работи със сертифицирани материали. Много добра организация и чистота”, хвали се домоуправителят на блока Георги Шехтанов.

Работата дирижира техническият ръководител Красимир Димитров.

„Аз съм от София, за първи път работя в Самоков. Искам да оставим нещо красиво тук. Обещавам блок № 16 да бъде един от най-хубавите в страната. На строителната площадка няма случайни хора. Всички са майстори, добре платени и се трудят с желание.

Уплътняваме с нов 10-см външен топлоизолационен пълен пакет „Вебер“, подменя се хидроизолацията на покрива, поставяме инсталация за мълниезащита и др. Подменя се дограмата с 5-камерна. Правят се противопожарни ивици, освежаване на входовете, подмяна на дограма в общите части, противопожарни врати към мазетата. Подменя се също и осветлението на общите части с плафони с датчик за движение“ –разказа техническият ръководител  Димитров.

Емил Иванов пък е пръв помощник на управителя на фирмата Цонков. Той е денонощно на обекта.

Димитър Овчарченски, живеещ във вход Г, сподели: „Участвал съм в строенето на блока, имам 40 години стаж като строител. Затова мога да кажа, че хората работят перфектно. Вече се усеща колко по-топли и уютни са станали жилищата ни. Разбрах, че дограмата е немско качество, 5-камерна е. Евала”. Думите му потвърдиха десетина негови съседи.

Строителят Мирослав от София, които е от 16 години във фирмата, на свой ред обясни, че редовно получава възнагражденията си, но спести размера на заплатите.

„Заплатите са различни, щом сме от толкова години във фирмата, значи сме доволни. Важното е, че се плаща навреме, а шефът ни е невероятен човек. Горд съм, че хората са доволни. Хората, които живеят в блока, са ни признателни. Всички заедно се радваме”, каза той.