Ритнатата камериерка: Искам много пари от този престъпник

 

Диана Петкова не приема задочното извинение на шведа чрез медиите

Възмездието, което искам, е една голяма сума пари, защото смятам, че това ще е, което ще заболи въпросния престъпник, заяви ритнатата от швед камериерка.

Западните туристи си мислят, че у нас всичко е позволено и отношението им към персонала често е грубо и пренебрежително, каза още пред bTV Диана Петкова, чиято челюст беше счупена при инцидента с туриста в хотел в Слънчев бряг в началото на сезона.

Днес тя каза, че „в общи линии е добре, но не идеално“ и подчерта, че не е напълно възстановена физически и психически. Всеки ден се връща към инцидента и има кошмари. Виждала е кадрите с момента на нападението, разпространени в медиите, но те всеки път й действат шокиращо и я разстройват.

Нападателя си тя определи като „нахален, невъзпитан и арогантен шведски турист“.

Петкова разказа, че преди нападението не се е случило нищо особено – тя изпълнявала служебните си задължения на камериерка. Не е провокирала шведа, не са си разменяли реплики.

“Той говори нещо, а аз казвам една дума на английски: What? (Какво?) и той ме удря. След това се събудих на дивана, където ме бяха оставили мои колеги“, разказа тя.

От оправданията на шведа разбрала, че посегателство му се дължало на алкохол, наркотици и, по думите й, неприятна информация за нашата страна – че всичко у нас е позволено.

„Не знам дали имат предварителна информация от туроператори или от други туристи“, каза Петкова, но допълни, че отношението от туристите към персонала не е положително.

„Не е само този инцидент, има и други, на които съм била свидетел – с грубо, пренебрежително отношение, макар че има и много възпитани туристи“, допълни 65-годишната жена.

Тя се чуди дали ще има възмездие. Заяви, че веднага е наела адвокат, за да съди нападателя, „но нашата съдебна система, както знаем, действа ужасно бавно и не знам защо е това отлагане и разтакаване“.

Преди дни стана ясно, че съдът в Несебър е освободил Ралф Сундберг, след като престоя в ареста времето след инцидента.  На чужденеца беше наложена мярка “домашен арест”, след като адвокатът му представил договор за наем на апартамент.

От прокуратурата заявиха, че проверяват защитника, защото според тях е представил фалшив договор. Оказа се обаче, че все пак шведът е настанен в хотел в Несебър. Според съда няма опасност той да избяга, защото е наблюдаван от полицията.

Самият Сундберг заяви, че много съжалява за инцидента, извини се на камериерката чрез медиите и увери, че няма намерение да се укрива.