Волейболист на „Марек Юнион-Ивкони“ спечели приза за най-добър нападател в световна квалификация в Африка

 

Волейболистът на “Марек Юнион-Ивкони” Окело Дауди спечели без конкуренция индивидуалният приз за “най-добър нападател” на световната квалификация от група 5 в Африка. 22-годишният национал на Уганда завърши със 73 точки от 3-те мача на своя тим.

Угандийският отбор бе в една група с Руанда, Кения и Судан, като само победителят продължаваше в следващата фаза на надпреварата за място сред най-силните в света.

С изключение на Судан, останалите три отбора записаха по 2 победи и една загуба, но по-доброто точково съотношение изстреля Кения на върха. В състава на Руанда пък, с капитанската лента бе друг играч на “Марек Юнион-Ивкони” Кристофер Мукунзи. Той игра много силно през целия турнир и бе основен двигател на своите, с което показа, че е напълно възстановен след операцията, която претърпя в България в края на годината.

За Дауди това бе втори индивидуален приз, след като само преди месец взе наградата за MVP на международен турнир в памет на геноцида в Руанда.

Дауди и Мукунзи ще се присъединят към лагера на дупничани от края на август, когато започва подготовката на тима за новия сезон. До няколко дни, те ще научат и името на своя нов треньор, след като Найден Найденов пое в посока Бургас.