Чешмите в село Зелен Дол пресъхнаха, от ВиК осигуриха водоноски и предупредиха: Пестете водата!

VLUU L110, M110 / Samsung L110, M110

Село Зелен дол, Община Благоевград е без водоподаване заради силно понижен дебит на водоизточника

29.07.2017 г., Благоевград.Силно понижен дебит на водоизточника за питейно водоснабдяване на с. Зелен дол, Община Благоевград, доведе до спиране на водоподаването в селото. Причините за проблема са трайното засушаване в района през последния месец, като ситуацията е допълнително се усложнена масовото използване на питейната вода за напояване.

Още в ранните часове на деня екипи на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД – Благоевград работят за разрешаване на кризисната ситуация, като работят по оводняване на водосбора на водоизточника.

До края на деня водоснабдяването в с. Зелен дол ще бъде възстановено, но водата ще може да бъде използвана само за битови цели.

От сутринта пред кметството на селото със съдействие на ръководството на поделението в Благоевград бе осигурена водоноска с вода за битови нужди.За трудноподвижните възрастни хора и семействата с малки деца дружеството подсигури туби с минерална вода за пиене.
Ръководството на „Водоснабдяване и Канализация“ ЕООД – Благоевград призовава отново всички абонати внимателно да разходват питейната вода, особено в месеците, когато се очаква трайно засушаване и ограничени дебити на водоизточниците.