Доцентът е известен сред колегите си като кибритлия, на съвестта му тежи счупената ръка на д-р Радой Милев от МБАЛ – Благоевград

Анестезиологът д-р Александър Германов от Благоевград: За мен д-р Недин е със съмнително психично състояние

 

Росен Тимчев  

Шефът на общинската болница в Дупница д-р Димитър Недин си е купил жилище в града. Той се установил в жк „Бистрица” и тайно се надява да запази ръководния пост в лечебното заведение, съобщиха източници на вестник „Вяра”. Недин нашироко тръби, че е временно на поста в болницата, но тайно се надява да е вечен. Затова зорко следи дали има кандидати за постоянен управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски”, конкурсът е насрочен за вторник, издадоха от екипа на общинската болница. Все още в деловодството на община Дупница няма подадени документи от желаещи да оглавят затъналата болница. Така се оказва, че Недин чака от засада да запази поста си, тъй като на последната сесия ОбС – Дупница гласува кметът Методи Чимев да удължи договора му, ако няма кандидати за поста.

Д-р Бонев

 

Факт е обаче, че досега Недин не е предприел нищо за финансовата стабилизация на болницата. В момента той се разпорежда с над 1 млн. лв. заем, изтеглен от общината за покриване на задължения. Все още не е стартирано обособяването на медицински център и аптека в болницата, както препоръча Общинският съвет.

 

Йордан Никулчин /отдясно/

Временният управител на общинската болница в Дупница д-р Димитър Недин, който успя за кратко време да направи лечебното заведение тема №1 в страната, се оказа забъркан в няколко скандални случая в различни болници през годините. Хирургът – активист на БСП, е познат като кибритлия сред колегите си. Това най-добре знае физически д-р Радой Милев от МБАЛ – Благоевград. Милев влиза в конфликт с доц. Недин, който блъска на земята колегата си и чупи ръката му. Спорът избухва след реплика на д-р Недин към постъпил пациент на носилка с думите „Пак ли ми карате труп?”. Заради конфликти и интриги с колеги и странно поведение Недин напускал повечето си работни места. През годините той минал през болниците в Благоевград, Сандански, Петрич и т.н.

Д-р Александър Германов

Анестезиологът д-р Александър Германов от МБАЛ – Благоевград, който е работил с Недин, открито споделя мнението си преди време: “За мен д-р Недин е със съмнително психично състояние, поведението и реакциите му са абсолютно неадекватни! Това мнение не е само мое, а на колеги от хирургичния корпус и от терапевтични отделения. При обсъждане на пациенти той се държи крайно неетично, обижда грубо с думите “идиоти”, “боклуци”. Този човек страда от някаква параноя, мислейки, че той е най-велик. С цинични думи обижда колегите си, всичко това става пред очите на персонала и пациентите. Много хора са стресирани от неговото поведение. Въпреки многократните разговори и правени опити досега няма резултат. Той е причината хирурзи да напуснат благоевградската болница и да отидат в частната болница ПУЛС”, пише сайтът „Югозапад”.

Д-р Кирилов

 

„Разбрах, че като зам.-директор на болницата в Благоевград доц. Недин вече успял да се забърка и в съмнения за източване на Здравната каса чрез надписани пътеки и процедури, за което на МБАЛ – Благоевград са налагани сериозни санкции и е била обект на дълги проверки, при които лекари са били разпитвани като престъпници”, припомни бившият временен управител на болницата в Дупница Росен Тимчев. Недин е съдействал за поръчков репортаж срещу него в БТВ.

Тимчев недоумява как въпреки скандалната репутация на доц. Недин той беше поканен и назначен за завеждащ отделение в дупнишката общинска след специално организиран конкурс за длъжността и с препоръката на общинския съветник от ГЕРБ д-р Йордан Никулчин. Последният гарантирал за колегата си пред болничното ръководство, въпреки че Недин е известен в региона като активист на БСП и запален русофил.

„След назначаването му на работа в Дупница като завеждащ отделение Недин поискал от ръководството цялостен ремонт на кабинета си, който бил извършен. Закупена била нова мебелировка – бюро, столове, диван, маса и секция. При даването на бонуси за добре свършена работа хирургът получил близо 1000 лв. върху заплатата си, за разлика от повечето свои колеги, които се задоволили с по 300-400 лв.”, разказа Тимчев.

„Всичко, което искаше той от ръководството, се изпълняваше винаги, получи ремонти и пари като бонус, уреди си платена командировка до Варна, уж да гледа някакви хирургични инструменти, и сега си позволява да говори по адрес на тогавашното ръководство! За поведението му в операционна зала нямам думи – то е викане, псуване на екипа и подхвърляне на инструменти!“ – сподели хирург от общинската болница.

Истината за болницата в Дупница е, че загубата от над 1 млн. лв. беше натрупана по време на дългото управление на Любомир Таушански. Той беше начело на болницата над 10 години с благословията на БСП. Местенцето в шефския стол на Таушански си беше резервирано за него въпреки влошаващите се финансови резултати. Таушански беше свален от поста едва след като болницата навъртя 1 млн. лв. загуба.

Работната група от общината констатира, че причините за наближаващия фалит е лошият мениджмънт, за който вина има както управителят Любомир Таушански, така и другите лица – Кирил Кирилов и Крум Бонев – заместници, както и ръководителите на отделения. Те се оправдаха, че не са могли да оказват влияние върху решенията на своя шеф, но логичният въпрос, който се натрапва, е защо не си подадоха оставките цели 10 години, ако са били в конфликт с него?

Нещо повече – през тези години общинската болница не е получавала нито стотинка от община Дупница, а сега за първи път общината начело с кмета Методи Чимев се ангажира пряко с решаването на финансовите проблеми на болницата. Предоставени бяха един милион лева, не бива да забравяме, че болницата нямаше да получи и 1 ст. кредит при тези финансови резултати. Това стана възможно с подкрепата на община Дупница. Община Дупница стана съдлъжник по кредити два пъти, за да получи умиращото лечебно заведение глътка въздух, но тази глътка въздух трябва да се използва от сегашното ръководство на общинската болница, то трябва да направи необходимите реформи и да преструктурира нейната дейност, защото когато дойде време да се правят вноски по кредитите, ръководството на болницата отново ще се дръпне назад, както се дръпна за кредита за енергийна ефективност. Въпросът е защо никой от болницата не реагира, когато се правеха енергоспестяващите мерки и санирането, а реагира, когато трябва да плаща за него, когато дойде първата вноска от 8 хил. лева.

След една година ръководството на болницата, и по-специално д-р Недин, отново ли ще вика националните медии, отново ли ще облича тениска на президента Путин с надежда някой да помогне свише или сега ще направи всичко необходимо, за да преструктурира болницата и да я направи добре функциониращо лечебно заведение?, питат се дупничани.

Недин беше потърсен за коментар, но отказа.

 

22 КОМЕНТАРИ

 1. Димитър Недин е интригант, простак и психично болен това е факт, който всички колеги в града и региона знаем! Сега го разбрахте и в Дупница!

 2. Това ще е най- голямото недоразумение, ако тоя малоумник остане там. Погледнете му физиономията психично недобре. Да не говорим в каква анархия е превърнал болницата, държи се всякаш болницата му р бащиния. ДУПНИЧАНИ НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ТОВА ПСИХИЧНО БОЛНО СЪЩЕСТВО ДА УПРАВЛЯВА БОЛНИЦАТА, ЗАЩОТО ОТ ТОВА ЩЕ ЗАГУБИМ САМО НИЕ НА НЕГО НЕ МУ ПУКА ЗА БОЛНИЦАТА И НЕ МИЛЕЕ ЗА НИЩО В НАШИЯТ ГРАД И ИМЕННО ЗА ТОВА ПРЕСКАЧА КАТО ПРЕЛЕТНА ПТИЦА ОТ ГРАД В ГРАД. Един истински специалист би се установил и утвърдил на едно място, а не като този гном да бъде прелетна пъица!!!!!

 3. ТОЯ ПОМАК КОЙ ГО ДОКАРА ОТ САНДАНСКИ ТУКА ДА СЕ ПРАВИ НА ГОЛЕМ?!

 4. Доцент Недин е перфектен коремен хирург и професионалист и всички дупничани са късметлии,че той работи в тяхната болница,а не ги преглеждат СТАЖАНТИ както е в някои други болници в областта.Мнението на д-р Никулчин е меродавно защото той е млад хирург за разлика от цитираното мнение на ВЪПРОСНИТЕ КОЛЕГИ КОИТО ОТДАВНА СА В ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ И ВМЕСТО ДА СЕ ОПИТВАТ ДА КАДРУВАТ В БОЛНИЦА С КОЯТО НЯМАТ НИЩО ОБЩО И ДА ДАВАТ ОЦЕНКИ НА ЛЕКАРИ С ЦЕНЗ ПО-ВИСОК ОТ ТЕХНИЯ ,ПО-ДОБРЕ ДА СИ ГЛЕДАТ ВНУЦИТЕ!!!!!

 5. Тоя некадърник си го вземете в Благоевград, и като е толква добър защо не работи още там, а? Навсякъде е изгонен, а пък голям професионалист бил? хахахаххаха Само знае да си пише извънреден труд и вика като пълен простак по коридорите, „доцент“ по простотия!

 6. Ясно е защо Дупнишката болница е пропаднала!!!Назначават директори без дипломи и цяла България гледа фалшивите им документи и престъпни схеми ,взимат ъкъл от пенсионери членове на пенсионерски клуб „Бодър ,всезнаещ пенсионер“,както и от „СЕСТРИ“( в панталони) от същия клуб,и отгоре на всичко плюят по единствения човек ,който се е съгласил да рине „ла*ната в болницата им!!!!

 7. Нещо не ви харесва много-много доц. Недин а? Май е на прав път да оздрави болницата и го подкарахте, като селска каруца…
  Майките сте си е*али! Един свестен Управител, който милее да запази разрушената от болни общинари болница, които пък са под командването на Управителя на частната болница! Как не ви е срам бе идиоти?
  Къде се споменава подлизуркото д-р Миков? Човека, който до замаза след Тимчев? Защо го няма, въпреки, че споменахте дори и д-р Таушански, който крепеше 14 години болницата и я носеше на гръб?
  Кой к*р ви е правил бе „Дупничани“? Кои сте вие да се наричате граждани на град Дупница?

  Кой има интерес да се затрие общинската болница?
  Не знаете?
  Аз ще ви кажа, щот се правите на ощипани моми! Подставеното лице Ени Лефтеров заедно с циганчето до него Коцката! Тез двамата ги питайте, какви измами се въртят в Лефтеровата „болница“! Колко пътеки и магистрали усвоиха от здравната каса!

  Общински съвет да се линчува!!!!! На центъра, където сер*т без да питат!

 8. Доц, Недин не е виновен, че дупничани сме от тъпи, та по-тъпи. Избират се някакви общински съветници като Соколов, Костадинов, които скачат от партия в партия и си въртят схемите. Цяла България видя какви порочни практики има в общината. Соколов издига някакъв мошеник, след това предложението се приема и за управител се назначава човек без диплома и без ден трудов стаж за управител на общинска болница. Всичко това с идеята някои общински съветници с частни интереси и на хранилка при Лефтеров да се облагодетелстват. Соколов веднага си беше назначил жена си в общинската болница на висока заплата и на 4 часов трудов ден. Въобще по-големи боклуци от общинските съветници в Дупница няма, едни търтеи на хранилка са. На следващите избори пак си ги изберете, дейба и балъците дето има в Дупница.

 9. Мога да кажа само едно : доц. Недин е пълен боклук и самовлюбен тип.

 10. Само да ви кажа, че всички знаем двете колежки-сестри от хирургичен блок, които пишат тук в полза на простака доц. Недин и те така лизаха задника и на Таушански и на Тимчев и на Миков преди това! Не ме карайте да ви пиша имената и коя с кой хирург спи, че мъжете ви ще видят тука и ще стане лошо за вас! Вие не сте цялата болница и не говорете от името на всички ако обичате..

 11. Евала Милеещ Дупничанин!!!Кефиш ме пич!!!!Много точно си описал игрите им наричайки нещата с истинските им имена!!!!А всички знаем че статията е поръчкова !!!!И въпреки злобните писания на посредствени лекари и участници в схемите на съсипване на Дупнишката болница Доц Недин е корав пич и нема да се огъне и да рони сълзи дали тоя или оня го признават !!!!

 12. За всички, които защитават тоя олигофрен, ПРОСТ НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА. Бил на прав път, кое е правия път пътеката да е 500лв, а той да си пише 600 извънреден труд, това ли е правия път. Да те е..ба в милеещият дупничанин. И ти като НЕДИН СИГУРНО СИ СЪЩИЯ АЙДУК. Ама пак повтарям простият народ най-лесно се управлява.

 13. „Евтини номера на подръжниците на клиента на прокуратурата-Директора без диплома „Менте вишиста“,Меринджея на дупнишката болница Тимчев чрез поръчкови статии,злобно плюене за разни извънредни трудове,самовлюбеност и всякакви измишльотини по адрес на доц. Недин да се отклони вниманието от основния въпрос:КЪДЕ АДЖЕБА ОТИДОХА ПАРИТЕ ПРИСВОЕНИ ОТ БИВШИЯ ДИРЕКТОР,СИРЕЧ С КОЙ ПАПКА ТОЙ НА ДЪРЖАВНАТА СОФРА????ТОВА Е ОСНОВНИЯ ВЪПРОС В „СУДЖУК ГЕЙТ“ ДУПНИШКИ ВАРИАНТ!!!!!

 14. Налага се все пак да кажа ПОИМЕННО кой тук защитава дошлия от някъде си доц. Недин с еднакви мнения от служебен компютър: измислената главна сестра Малина Митева, сестра Катя Авджийкска и сестра Мирсолава Крумова. Мирославка е много близка с д-р Никулчин ако ме разбирате… почукват се. Подлогите на всеки директор и като дойде новия се преобръащте веднага знаем си ви от години, момичета!

  • Ти като си навътре в нещата защо не застанеш с истинско име.А можеби те е страх от думите ти който са лъжа.А можеби си искала и ти някакво внимание ама не те е огряло.

 15. Tимчев що не е в затвора, а? Вместо това платени драсканици в негова защита и някакви клакьори отклоняват вниманието от корупционните схеми в село Дупница.

 16. Недин олигофрена защо не е в лудница, където е мястото на психично болните, а оперира живи хора в болницата?!? Този ако има психотест няма да го издържи в никакъв случай .

 17. Жалко, че има такива подлоги като вас да предават родния си град и болницата на един дошъл от някъде си и изгонен от 10 болници доктор. А истината боли! Иначе обърнахте хирургия на бардак и си намествате нощните смени като в публичен дом! Да не си отварям устата как се подмазвахте на предишни управители и после ги плюете ама като не са вече шефове, много сте смели!

  • Кажи и ти как крадеше закуски от кухнята преди да са раздадени на болните.A ти малко ли беше подлога.Явно много са те засегнали или са ти спрели кранчето с далаверите че плювш толкова по хирургия.

 18. Мирославка и Катето вземете с колежките да изкъпете тоя потен пор доцент Недин , че се къпе у седмицата веднъж и миризмата е страшна!

 19. Защо не хванеш да се гръмнеш.Явно тези две сестри много са те жегнали,а явно много им завиждаш че все те са ти в устата.Можеби си искала много вниманието на този доцент че ти е болна тема.

Comments are closed.