37-годишният Александър Пиришанчин оглави ВМРО – Банско

 

 

37-годишният Александър Пиришанчин е новият лидер на ВМРО в Банско. Той е избран на общо събрание на структурата в присъствието на 27 членове на партията. Предшественикът му – 70-годишният Костадин Тодоров, е подал оставката си с мотива, че дава път на младите. Тодоров предложил за свой наследник Йордан Говедаров – служител във фирма за софтуер.

„Много съм зает и нямам време за партийни дела. Затова предлагам Александър Пиришанчин”, върнал вота на доверие от съпартийците си Говедарски.

Пиришанчин има фирма за дистрибуция на алкохолни и безалкохолни напитки. „Това е семеен бизнес. Аз съм горд баща на три деца. По план съм решен да имам още едно. Обичам децата. Обичам идеите на ВМРО, защото това е партията, която пази националната памет. Няма бележита дата, която да не е почетена. И тържествата не са по масите, а се правят културни мероприятия”, каза Пиришанчин.

В неделя Александър Пиришанчин се поклони пред саможертвата на героите от Илинденско-преображенското въстание и поднесе цветя пред паметната плоча на Радон Тодев и чета му, не подмина и паметника на Яворов.