Боят оставя сляп с едното око 47-годишния Николай Данаилов от Дупница, полицията диша във врата на биячите

 

 

Зверски пребитият Николай Данаилов от Дупница най-вероятно ще ослепее с едното око. Николай, който е освидетелстван с 94% инвалидност, беше целият в рани и отоци, след като три дни неизвестни засега „бойци” упражнявали уменията си над безпомощния мъж.

„Правиха му снимка със скенер, имаше и други изследвания и ни казаха, че най-вероятно няма да възстанови зрението на дясното си око”, споделиха близките.

Както „Вяра” съобщи, 47-годишният дупничнин изчезна в петък, 21 юли, от домата си и за ужас на близките си се прибра целият в кръв късно вечерта на 23 юли. Видът му докара до шок възрастната му майка Латинка Данаилова.

Семейството вече е подало жалба в полицията с всички документи и експертизи от болницата. От полицията потвърдиха, че работят по случая и дишат във врата на извергите, посегнали на Данаилов.

„Той не е опасен, има лека умствена изостаналост, но се движи сам, не е агресивен, винаги се прибира. Ужасно се притесних, когато изчезна”, разказа 70-годишната майка Латинка Данаилова. „Решихме, че е отишъл при някои познати да се видят. Той работеше преди време, 5 дни изкара на строежа на вила в местността Св. Спас над Дупница. Надявах се, че пак е отишъл там, но той се прибра зверски пребит. Смятаме, че някой го е докарал, защото той не беше в състояние да се движи. Едва понесох гледката на пребитото си дете”, добавя майката.

Самият Николай е почти неконтактен и отговаря с мимики на зададените въпроси къде е прекарал последните няколко дена, с кого е бил и кой го е пребил.

Новината за жестоката гавра с Николай Данаилов потресе дупничани. Хората бяха гневни на жестокостта и безочието на биячите, които не се посвенили да посегнат на безпомощен човек, и то за забавление. Всички настояват виновните за подлото посегателство да бъдат намерени и да си получат заслуженото наказание.