Читатели питат: Екскметът Антон Тотев отказа ПУП на парка, за да може общинските съветници и бизнесмени като Аспарух Костадинов, Зоя Пачова, Евгени Панайотов, Дончо Червенков, Васил Бабалев да си правят заменки на имоти и да строят хотели в парка?

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Filed under: Сандански |

 

Защо кметът на Сандански К. Котев и водещите на общото събрание не назоваха главния виновник за липсата на граници на парка?

143-01-01 404_n copy

 Водещият Граматиков – с микрофона, направи изявления, подобни на лозунги и отби съществения дебат по темата- кои са собствениците, как са придобили имоти в защитена територия и защо трябва да ги овъзмездяла общината при положение, че има съд, заявиха санданчани.

 

Истина ли е, че бившият кмет Андон Тотев на няколко пъти отказваше да се изготви ПУП на парк „Св. Врач” в Сандански, за да може общински съветници от мнозинството по онова време в ОбС – Аспарух Костадинов (Пухи), Зоя Пачова, Евгени Панайотов, Дончо Червенков от с. Драката, зам.-кметът Васил Бабалев, да си правят заменки на имоти в парка, попитаха читатели на в. „Вяра” в писмо, изпратено на редакционните имейли. Настояваме настоящият кмет Кирил Котев да каже истина ли е това и дали тези хора са си изготвяли ПУП-ове да строят хотели и кооперации там, печелейки милиони за сметка на съсипаната природа, заявиха гневни санданчани. Хората питат как никой от водещите на общото събрание миналата седмица не се осмели поне веднъж да назове главния виновник за това санданчани и до ден днешен да не знаят къде се простират реалните граници на градския ни парк.

„Господа, толкова ли ви е трудно да изречете ясно името на бившия кмет на община Сандански Андон Тотев. Водещите деликатно го наричаха с плахото и неперсонализирано определение „бившето общинско ръководство“. По Тотевото време имаше само един на върха на общинската пирамида… Хайде, назовавайте нещата с истинските им имена”, нервират се присъствали на събранието миналата сряда. Те изпратиха куп сигнали на редакционните имейли. Вестник „Вяра” е готов да даде думата на всички по най-горещата тема – бетонирането на парка.

Ето какво сподели читател на вестника ни: „Собственици на т.нар. частни имоти в парка – бивши и настоящи съветници Аспарух Костадинов, Дончо Червенков, който е собственик на фирма „Бетон”, бензиностанции, плажа и други обекти в Сандански, Евгени Панайотов, Зоя Пачова и др., излъчваха нескрито задоволство от факта, че нямаше достатъчно хора в залата, които да дадат кураж на новия кмет и масово да го подкрепят в намеренията му да осуети техните интереси. Много молим, въпреки рехавото присъствие на това събитие, кметът изобщо да не си и помисля за каквото и да е било обезщетяване/обезвъзмездяване и компенсиране на тези личности, придобили по подобен начин имоти в градския ни парк. Отлично знае, че има законово положение как да се разреши този казус, без общината да дава средства или да им подарява (чрез т.нар. „заменки“) имоти в други апетитни локации. Съветваме го, когато същите тези съветници и бизнесмени, използвали служебното си положение, за да получат най-апетитните хапки от общинската баница, да ходят при него с искане за обезщетение, той да ги обезвъзмезди с по един царевичен кочан и да ходят в с. Горна Сушица при Кольо Малчев да им дава там колкото си искат парцели. Въпреки многократните настоявания кметът на Сандански Кирил Котев и антуражът му отказаха да съобщят имената на хората, които искат да леят бетон в парка”, коментира санданчанинът. Факт е, че Аспарух Костадинов, лидер на „Евророма”, Евгени Панайотов – общински съветник втори мандат, Зоя Пачова – съпруга на Емо Пирата,  бяха в залата, но отказаха да вземат думата с изключение на Пачова, която за малко не се разплака и заяви, че е готова да изпълни волята на народа. На публично зададения въпрос от представител на вестник „Вяра” Роска Ноцкова истина ли е, че имотите в парка са придобити със свидетелството на мъртви хора, представени пред съда, кметът Котев се ангажира с писмен отговор.

Припомняме, бившият общински съветник от „Бъдеше за Сандански” Зоя Пачова – собственик на счетоводна къща, се отказа от строителство в парка срещу възможността общината да й предостави равностоен имот или да й заплати парцела. Тя призна, че е закупила имота от фамилия Коцеви в Сандански, като имотът е препродаван няколко пъти. Гл. арх. Красимир Петков посочи тогава, че има подходящи имоти за обезщетяване на пътя за село Лиляново. Главният инженер-озеленител, който излизе в пенсия, а в момента е в отпуск, Валентин Пензов също е на мнение, че  най-реалистичният вариант е замяна на имотите. Кметът Котев обяви, че ще свика извънредна сесия, на която ще внесе докладна за пълен мораториум за строителство в парка „Св. Врач” в Сандански. Той разказа, че около 10 дка от парка са продадени и трима собственици са готови с всички строителни книжа да вдигнат хотели с височина от порядъка на 15 метра.

Бившата учителка Татяна Мекушина, Роска Ноцкова, Иван Даналов и още много граждани на курортната община бяха категорични, че ще вдигнат на бунт целия град, ако кметът допусне строителство.

 

Очаквайте в следващи броеве още разкрития за корупционни сделки в община Сандански!

 

143-01-01 012_n copy

Татяна Мекушина

143-01-01 245_n copy

Евгени Панайотов – първият от втората двойка мъже

143-01-01 329_n copy

Иван Данаилов от Сандански също изрази позиция, че с останалите граждани няма да позволи да се строи.

143-01-01 626_n copy

ОбС шефът Георги Синански, кметът Кирил Котев, секретарят Георги Желев отказват да съобщят имената на собствениците на парцели в парка и как са ги придобили.

143-01-01 871_n copy

Гл .архитект Красимир Петков беше категоричен, че собствениците трябва да получат равностойни имоти наблизо.

143-01-01 5684_n copy

Евгени Панайотов (в средата) – дясна ръка на бившия кмет Тотев, сочен за един от собствениците на парцел в парка.

143-01-01 9715_n copy

143-01-01 Андон Тотев

 Андон Тотев

Аспарух Костадинов

143-01-01 Дончо Червенков

Дончо Червенков

143-01-01 Зоя Пачова 557_n copy

Зоя Пачова

143-01-01 Роска Ноцкова copy

Роска Ноцкова

143-01-01-VASIL-BABALEV copy

Васил Бабалев

 

ВИДЕО: 

 

 Видеоклип от общото събрание за бъдещето на парка в Сандански.