Божилов бил в жестока депресия, нонстоп играел компютърни игри и разхождал кучето, даже пропушил, във фаталния ден трябвало да върне 40 бона на брат си

 

Бивш военен, който води клошарски начин на живот, е заподозрян, че е откраднал пистолета, с който се е самоубил Данаил Божилов, разкриха високопоставени източници от МВР. „Край трупа на 43-годишния мъж в парка „Лаута“ са минали трима човека, преди да дойде полицията. Един от тях е бившият военен, който е откраднал и цигарите на мъртвия“, допълниха разследващи.

Междувременно в неделя на обяд Божилов бе погребан в Дупница. В последния му път го изпратиха членове на семейството му, много близки, приятели и познати. Последните експертизи показали категорично, че Божилов се е прострелял точно в сърцето със законния си пистолет „Барета“, 92-ри калибър 9х19, обясниха от МВР. По ръката му имало характерния нагар, който доказва, че е стрелял. Почеркът в откритото предсмъртно писмо също съвпадал, категорични са графолозите от вътрешното ведомство. „Единственият проблем беше, че при първия оглед експертите не са открили листа. Той бил в задния джоб. Тогава всички търсеха оръжието“, коментираха разследващи и признаха, че от бързане се е получил гафът, забавил разкриването на случая. На кучкарите, които познавали Данаил, им направило впечатление, че той лично завързал кучето за дървото, а никога допреди това не бил правил подобно нещо.

Божилов изпаднал в жестока депресия преди 2 години. Миналата година дори пропушил, като само съпругата му знаела за това. Единственото, което правел, е да извежда кучето и да играе на игра на компютъра, показала проверка на криминалистите. В писмото си написал, че дължи пари на близки и партньори и не може повече да ги разочарова, затова взима фаталното решение. Припомняме, че според информациите Данаил е дължал на брат си Тони 40 000 лв. и е трябвало да му ги предаде в деня на самоубийството си. Те обаче не са причина за дърпането на спусъка, а други по-големи суми, казаха от МВР. Трима човека са минали покрай тялото на Данаил в парка. Те помислили, че е получил инфаркт или инсулт. Един от тях бил пенсиониран военен, който водел скитнически начин на живот. Свидетел видял как той се суети около тялото и взима нещо от земята. Оказало се по-късно, че това са цигарите на Божилов. Криминалисти обаче подозират, че именно той е свил и пищова, но не признава. Проверяват се всички възможности, както и за другите две лица, допълват от МВР.

Междувременно главният секретар на МВР Младен Маринов зави, че ще се прави проверка на криминалистите, работещи по случая. Това се налага заради констатираните пропуски в разследването.