В 4 летни школи малчуганите от Банско се учиха да рисуват, пеят, плуват, запознаха се и с тънкостите на полицейската професия

 

Община Банско за поредна година подари на стотици деца безплатни занимания в четири школи в разгара на лятната ваканция. Над 500 деца, напътствани от професионални инструктори, се учиха да плуват в басейните на местен хотел и базата на минерален плаж в Добринище. Всички участници получиха грамоти за успешно завършване на плувно лято 2017.

Организираните от община Банско школи по плуване, музика, изобразително изкуство и детска полицейска академия се радваха на вниманието на малчуганите от училищата, детските градини и потребителите на Дневен център „Здравец”.

В кабинета по музика в НУ „Св. Паисий Хилендарски” Марин Бърдарев даваше ценни уроци по фолклорно пеене и струнни инструменти. Школата по изобразително и приложно изкуство откри талантливи деца, които с лекота преобразяваха белия лист.

В детската полицейска академия децата се запознаха с работата на полицаите. На малките следователи и полицаи от Банско беше направена демонстрация по снемане на пръстови отпечатъци. Децата научиха правилата за лична безопасност и движение по пътищата. Придобиха основни знания за даване на първа помощ при необходимост и как да сигнализират на тел. 112.

„Рекапитулацията показва, че школите се оказаха едно от най-предпочитаните занимания за децата на Банско и Добринище през горещите летни дни. Отделихме над 15 000 лева от общинския бюджет, за да осъществим програмата, за да бъде безплатна за децата”, заяви кметът Георги Икономов по повод финала на лятната образователна програма за деца.