Перничанката Елена Любенова в топ 5 на Световното първенство по стрийтфитнес в Москва

 

Ели заедно с Калоян Христов и Виктор Каменов

 

Елена Любенова от гр. Перник отново e сред най-силните на проведения в Москва Световен шампионат по стрийтфитнес. Красивата Ели се класира в топ 5 на първенството, в което първите три места бяха за състезателката на домакините и две момичета от Словакия. Българският отбор беше от трима състезатели, освен Ели участваха и две момчета – Калоян Христов и Виктор Каменов. От тях Виктор Каменов стана втори, което също е огромен успех.

Елена Любенова отново беше единствената българка, участваща в първенството. В първия ден на шампионата тя имаше малко премеждие, изпусна лоста и изгуби точки. Това обаче я амбицира повече да покаже най-доброто, на което е способна, и да стигне до петицата след финалите.

В Москва участваха над 80 състезатели от близо 50 страни, конкуренцията беше много сериозна. За разлика от миналата година тази надпреварата беше в два дни. Ели замина и участва там благодарение на „Титан”, които финансово застанаха зад нея и позволиха да сбъдне мечтата си и да се включи в световното първенство.

„Успях да се концентрирам след грешката и да се представя както трябва. Много обичам Русия и Москва. Там се чувствам като у дома си. Благодаря на хората от „Титан”, които отново ме подкрепиха и бяха зад мен и в този старт. Благодарение на тях ще продължавам да сбъдвам мечтите си” – сподели Ели, която до дни се прибира в Перник. Тя не скри, че състезателките от Русия са много силни, много силни представители е имало от много страни – битката не е била никак лесна.

Във всеки един старт, в който участва, независимо дали у нас, или в чужбина, Ели доказва, че когато имаш ясни мечти и цели – трудностите се преодоляват по-леко. Само ще напомним, че на миналогодишното световно първенство отново в Москва Ели завърши в топ 10. Сегашният й успех е огромен на фона на условията, при които се развива този спорт в България. Ели участва непрекъснато в различни състезания и турнири, където неизменно е сред първите, най-често е победител. Много често тя е първа и в състезания наравно с момчета.

Стрийтфитнесът все още няма федерация, но има клуб по този спорт към федерацията по спортна гимнастика. Целогодишно се провеждат различни турнири, в които участват все повече участници.

 

Снимка