Беатриче и Паоло въртяха грънчарско колело в Перник по време на заниманията в „Лято в музея”

 

29 деца взеха участие в програмата „Ваканция в музея“, която стартира в Перник. „Много ми харесва ваканцията в музея, защото правим интересни неща. Тук имам страхотни приятели и обичам да рисувам“ – сподели деветгодишната Александра, която участва за втора поредна година в лятната инициатива на община Перник и Регионалния исторически музей. Десетгодишната Беатриче и седемгодишният Паоло са също сред участниците в летните занимания. Те не скриха вълненията си при изработването на глинени съдове на грънчарското колело.

Атрактивна и разнообразна е лятната програма на музея. Тя включва интересни прояви, като „Кино в музея“, „Музеят показва и разказва“, „Легенди и сказания за Кракра Пернишки“ и „С игрите на баба и дядо“. Сред забавленията е и музейната работилница, където малчуганите работят с глина на грънчарското колело, рисуват и се занимават с декоративно изкуство.

Малките палавници имат възможността да играят на чалник, различни видове дама, ластик и игри с дървени кубчета под вещото ръководство на музейните специалисти.