Губернаторът Бисер Михайлов назначи Областен съвет за намаляване на риска от бедствия

 

Областният управител Бисер Михайлов назначи Областен съвет за намаляване на риска от бедствия в област Благоевград  (ОСНРБ) със заповед № ОА-ОМП – 212/15.06.2017 г. Основна цел на съвета е организиране и контролиране изпълнението на превантивни мерки за недопускането или намаляването на последиците от бедствия на територията на област Благоевград.

Първото заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия се проведе на 28.07.2017 г. в Калъпчиевата къща под председателството на областния управител, като съгласно дневния ред бяха приети правилата за работа на съвета.
Областният съвет за намаляване на риска от бедствия ще провежда политика за превенция на територията на цялата област, като в състава му са включени кметовете и представители на общинските съвети на 14-те общини, директорите на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, на Областната дирекция на МВР, Териториалната дирекция на ДА „Национална сигурност”; Регионален център за спешна медицинска помощ, командирът на военно формирование 26 400 – гр. Благоевград и представители на други териториални структури на изпълнителната власт.