Откриха 20 души със заболявания на щитовидната жлеза и 3-ма с диабет при прегледи в Долна баня, председателката на пенсионерите Атанаска Лазарова първа се изследва

Профилактични прегледи в деня на здравето по инициатива на Десислава Върбанова се проведоха в Долна баня от специалисти от Центъра за социална интеграция и рехабилитация.

Специалистите изследваха кръвна захар на хора с диабет и желаещите граждани, както и изследване на пълен холестеролен профил от доктора на техническите науки Таня Ангелова.
Ехографският преглед на щитовидната жлеза и консултации пък се проведоха с ендокринолога доктор Красимир Хаджилазов.
Домакин на провеждането на профилактичните прегледи бе пенсионерският клуб “Надежда” с председател Атанаска Лазарова, която първа си направи изследвания, като в края им специалистите подариха на членовете на клуба два комплекта глюкомери за техните здравни нужди.
От преминалите 17 граждани за холестерол 4-ма са с открити високи стойности. 40 души са си изследвали кръвната захар и от тях 3-ма нови са открити с диабет, а от 9-има диабетици 5-има души са с лоши коефициенти.
От изследвалите се 30 граждани на ехографски преглед на щитовидната жлеза 6-има души са напълно здрави, 24-ма са с нарушения, а 20 са новооткритите случаи на заболявания.