Община Дупница разпореди: Собствениците на рушащата се къща на ул. „Николаевска”, откъдето падна мазилка и потроши колата на Диана Барилска, да я ремонтират

Комисията направи оглед на сградата.

 

Комисия от община Дупница направи проверка на място на инцидента с падналата мазилка върху автомобил на ул. „Николаевска” в Дупница, информираха от пресцентъра. Общинските служители от “Устройство на територията” и директорът на дирекцията инж. Серьожа Котев са съставили констативен протокол на място, като ще бъдат уведомени собствениците на сградата за предприемане на незабавни мерки по премахване на компрометираните участъци от сградата, както и изграждането на отводнителен канал на изтичащата от климатиците вода, която разрушава козирката и създава предпоставки за отчупване на парчета.

Според закона собствениците на сгради са длъжни да я поддържат във вид, който не застрашава околните. Във връзка с инцидента собственикът на автомобила има право да заведе дело за нанесени материални щети. На място ще бъдат поставени обозначителни ленти, забраняващи преминаването.

Стана ясно още, че ако собствениците на сградата не предприемат дейности за обезопасяване в указания срок, община Дупница ще започне премахване на компрометираните участъци за своя сметка, а похарчените средства ще бъдат възстановени по съдебен ред и със съответната санкция за безотговорност.

Според работещ в един от магазините в четвъртък сутринта на място дошла една от собственичките на сградата, която заявила, че веднага започват ремонтни дейности.

Припомняме, че при инцидента в сряда бе потрошен автомобилът на Диана Барилска – бивша мис Дупница, която живее във Великобритания.