Димитър и Стоянка Юлеви: Шефът на кооперация „Славянка” Михаил Златев опитва да плати борч към община Банско с наш имот, имаме нотариален акт

Димитър и Стоянка Юлеви

 

 Кметът Георги Икономов: Не го искаме!

Георги Икономов успокои Юлеви

Дългогодишен спор за апетитен имот в центъра на Банско стигна до залата на Общинския съвет, а кметът Георги Икономов се видя принуден да влиза в ролята на арбитър, за да потушава горещите страсти. Разтревожени, семейство Димитър и Стоянка Юлеви размаха нотариален акт за собственост. Стоянка Юлева твърди, че имотът е завзет от местната потребителна кооперация „Славянка” начело с Михаил Златев.

Общинските съветници от ГЕРБ

„Битката е жестока, господин кмете. Чухме, че Михаил Златев прави сделка с Вас. Опитва се да продаде имота ни на общината. Върху нашия имот той е построил сграда, която отдава под наем. Ето нотариалния акт, с който удостоверяваме, че имотът, дворното място плюс къщата, е собственост на Михаил Юлев, дядо на моя съпруг”, каза Стоянка Юлева.

Имотът се намира на улица „Вишанин” №6, точно до основното училище. Доскоро сградата, вдигната върху спорното парче земя, е била книжарница, но вече е магазин.

Градоначалникът Георги Икономов успокои Юлеви и поясни, че е получил оферта от Златев за закупуването на имота. „Кооперацията дължи на общината 39 000 лв. Сградата върху спорния имот е оценена на 33 000 лв. Затова Златев искаше да сключим споразумение да придобием сградата и да си прихванем тези пари, които той дължи на нас. Тъй като казусът е спорен, ето, имаме нотариален акт, че земята е ваша, а сградата е построена от кооперацията, се отказваме от сделката. Нека първо с произнесе съдът. Тогава общинската администрация заедно с общинските съветници ще вземат решение дали да реализираме покупката или не. По-скоро ние не искаме да придобием тази сграда”, категоричен беше Икономов.

Съдебната битка е на последна инстанция във Върховния касационен съд. На първите две инстанции делото печели потребителска кооперация „Славянка”.