Футболистите на „Пирин” (Разлог) надиграха македонския САСА (Каменица) с 2:1

Николай Николов

Футболистите на „Пирин” (Разлог) успяха да победят македонския САСА (Каменица) с 2:1. Тази контролна среща се игра на градския стадион в Разлог и зарадва привържениците на домакините с най-добрата си игра до момента от лятната подготовка на отбора. Мачът започна с малко напрежение сред футболистите на „Пирин”. В 16-ата минута студен душ обля присъстващите на стадиона, след като заради лошо подреждане на защитата се стигна до отбелязване на попадение за 0:1.

Радостта на македонските футболисти обаче бе кратка. Шест минути по-късно след отличен рейд по левия фланг на Кирил Вълов последва перфектно центриране в наказателното поле на гостите и Цветан Варсанов от въздуха насочи кълбото в мрежата за 1:1. До края на първата част на срещата пропуски за „Пирин” направиха Боян Стойнев, Димитър Стоев, Цветан Варсанов и Божидар Божилов.
През второто полувреме отново пълен господар на терена бе отборът на домакините. В 52-рата минута Адриан Бачовски с глава насочи кълбото към Кирил Вълов, той тръгна напред, центрира в наказателното поле на гостите, където Божидар Божилов с глава от 2 метра прати топката в мрежата за 2:1. До края на мача пропуски за отбора на „Пирин” направиха Цветан Варсанов, Кирил Вълов и Иван Киров.
„Доволни сме от победата в този последен контролен мач от подготвителния цикъл за новото първенство. Дадохме шанс на всички здрави футболисти. Радващото е, че вратарския пост зае отново Абди Абдиков, който се възстанови от контузия. Костадин Кацимерски, Здравко Кандев и Мартин Газиев не взеха участие в тази среща поради неизлекувани травми. Селекцията все още не е затворен процес при нас. Очакваме още двама нови футболисти”, сподели Николай Николов от треньорския щаб на „Пирин” (Разлог).