Успех за ВГ „Арт Поп” – Дупница! Солистката Катрин Младенова и диригентът Таня Камбурова грабнаха отличия на конкурс в Бургас

Групата с композитора Хайгашод Агасян (първия от ляво надясно) в Бургас

 

Вокална група „Арт Поп” – Дупница, завоюва нови успехи на сцената. Формацията получи втора награда на Националния конкурс за млади изпълнители на популярна музика „Музикален импулс”, провел се през почивните дни в Бургас. Престижното отличие е в категория „Вокални състави”, дадено е след изключително силна конкуренция на участници от цялата страна, като не е присъдено първо място. В черноморския град певицата Катрин Младенова се класира на трето място като солист. Ръководителят на групата Таня Камбурова, която придоби популярност чрез „Шоуто на Слави” като диригент на Мъжкия хор „Св. Иван Рилски” в Дупница, пък е удостоена с диплом за висок педагогически професионализъм.

Талантите на морето

Изпълнителите от „Арт Поп” са се представили на три гласа с песните „Седем дни” на Мими Иванова (музика и аранжимент – Развигор Попов) и „Нека с теб” на Поли Генова и Дичо. Групата e получила 2 дипломи и купа, както и специална покана да пее на галаконцерта в летен театър „Бургас”. Участие в концерта взели бивши и настоящи възпитаници на вокалната студия при Военния клуб и млади музикални таланти от цялата страна.

Конкурсът е организиран от Арт център “Точно време” с генералното партньорство на община Бургас и с официалната подкрепа на водещи организации, сред които Съюзът на българските композитори и официалният медиен партньор БГ Радио. Специални гости и жури на събитието били Хайгашод Агасян, Красимир Милетков, Нора Караиванова, Мая Райкова – БНР и Наско Стоянов – БГ Радио.

Целта на конкурса е да предостави един престижен и съвременен форум за изява на млади изпълнители от цялата страна и така да стимулира тяхното бъдещо развитие като музикални артисти. Конкурсът се провежда за първи път и е създаден от сдружението с нестопанска цел Арт център “Точно време”, подпомагащо развитието на талантливи деца и младежи в областта на музикалните и сценичните изкуства.