Причините са силните ветрове, а корените на брезата може би са били прерязани по време на ремонтите в ЦГЧ, предположиха очевидци

 

Огромно дърво се откъсна от корените си и за ужас на минувачи падна на метри от няколко души в самия център на Самоков. Една от причините за инцидента са силните ветрове, които бушуваха в Самоков вчера следобед, коментираха граждани.

Видно е обаче, че не само бурята е виновна за повалянето на дървото, тъй като почти всички негови корени са прерязани (най-вероятно по време на продължаващите ремонти в централната градска част), изложиха съмнения самоковци. Истински късмет са извадили хората, които почивали след работа в близкото заведение. Те са седели точно на мястото, където е паднала брезата, след като малкото й живи корени са се скъсали. Хората споделиха, че първо е паднал тежък клон от дървото и те веднага решили да се изместят, което е спасило здравето, а може би и живота им.

Най-пострадало от инцидента е заведение, което е с материални щети. Вчера центърът на града беше блокиран от дървото и часове наред хората, назначени по временната заетост, изнасяха клоните.

1 коментар

  1. Тогава трябва да очакваме при някоя буря да паднат и брезите в градинката до пожарната, защото миналия петък бяха прерязани и техните корени от умните общинари. Друг е въпросът, че бяха писани писма за опасните брези, без резултат – резултат изрязани корени за да станат още по-опасни. Пази Боже.

Comments are closed.