Измамени с почивки в Гърция още си чакат парите, сайтът за резервации продължава да работи

Преди месец част от потърпевшите се оплакаха, че резервациите им са анулирани в последния момент.

 

Българите, които бяха измамени с почивки в Гърция, все още не са си получили парите въпреки обещанията, че това ще стане отдавна. Повече от месец след като се разбра за случая, броят на излъганите е нараснал в пъти, а парите не са им върнати, съобщи bTV.

Пострадалите планирали почивката си рано и я резервирали в туристическата фирма „Мадес груп” през онлайн платформата „Травел базар”. Малко преди да заминат обаче, получили обаждане за презастъпване на резервациите. 20 души от Добрич са изгорели общо с 6000 лева.

Междувременно сайтът за резервации продължава да работи и приема заявки, въпреки че от Комисията за защита на потребителите сезираха ГДБОП.

Министърът на туризма Николина Ангелкова каза, че проверката по случая, която разпореди, ще приключи до дни. Тя посъветва всички, които ползват услугите на туроператори, първо да се обръщат към Националния туристически регистър, където са описани коректните фирми в бранша.

Потърпевшите в случая се заканиха да си търсят правата по съдебен път, ако не си получат парите.

От „Травел базар” вече обясниха, че постъпили коректно, а за проблема с резервациите били виновни гръцките им партньори. Причината пък била в натоварения летен сезон в съседката ни.