И Фролош в огнен капан, Теменужка Петрова и Методи Кюркчийски от Драгодан: Изпаднахме в паника при воя на пожарните, искаме да ни пази полицейски патрул

Зам. областният управител Райчо Цветин втори ден координира гасенето на пожарите

Зам. областният Райчо Цветин търча по баирите на Фролош и Циклово, за да координира гасенето

Пламна и село Фролош, родното място на Владимир Димитров –Майстора. Жителите на кочериновските села Долни и Горни Драгодан, Бураново, Боровец и Цървище от два дни са в паника от непрестанното виене на пожарни.

Пожарите в село Циклово и село Фролош нанесоха щети за десетки хиляди

Теменужка Петрова и Методи Кюркчийски настояват за полицейски патрул на кръстовището при Драгодан за стария римски път към град Бобошево. Тяхната идея е да се спира всяка кола и да се записват номерата на преминаващите автомобили, защото хората имат опасения, че пожарите са дело на човешка ръка.

Теменужка Петрова

Зам. областният управител на Кюстендилска област Райчо Цветин и вчера търча по байрите на Фролош и Циклово, за да координира гасенето на пожарите с пожарната и полицията. Доброволци и две пожарни потушиха новия пожар под село Циклово, който се разгоря по ниските части и пожарните успяха да се придвижат по-бързо. Полицията разследва причините за пожарите, но хората коментират, че изгорелите 50 дка широколистна гора в Циклово и Фролош са жертва на прикриване на незаконна сеч, но евентуално тези твърдения на хората трябва да се докажат. Райчо Цветин ще докладва за ситуацията с пожарите в общините Бобошево и Кочериново на областния управител Виктор Янев и ще бъде обсъдена водната криза в село Драгодан.