Зам. областният управител Райчо Цветин втори ден координира гасенето на пожарите

Зам. областният Райчо Цветин търча по баирите на Фролош и Циклово, за да координира гасенето

Пламна и село Фролош, родното място на Владимир Димитров –Майстора. Жителите на кочериновските села Долни и Горни Драгодан, Бураново, Боровец и Цървище от два дни са в паника от непрестанното виене на пожарни.

Пожарите в село Циклово и село Фролош нанесоха щети за десетки хиляди

Теменужка Петрова и Методи Кюркчийски настояват за полицейски патрул на кръстовището при Драгодан за стария римски път към град Бобошево. Тяхната идея е да се спира всяка кола и да се записват номерата на преминаващите автомобили, защото хората имат опасения, че пожарите са дело на човешка ръка.

Теменужка Петрова

Зам. областният управител на Кюстендилска област Райчо Цветин и вчера търча по байрите на Фролош и Циклово, за да координира гасенето на пожарите с пожарната и полицията. Доброволци и две пожарни потушиха новия пожар под село Циклово, който се разгоря по ниските части и пожарните успяха да се придвижат по-бързо. Полицията разследва причините за пожарите, но хората коментират, че изгорелите 50 дка широколистна гора в Циклово и Фролош са жертва на прикриване на незаконна сеч, но евентуално тези твърдения на хората трябва да се докажат. Райчо Цветин ще докладва за ситуацията с пожарите в общините Бобошево и Кочериново на областния управител Виктор Янев и ще бъде обсъдена водната криза в село Драгодан.