Чрез сила, дадена ми от Светия Дух, успях да преодолея тази слабост, благодаря ти, Господи, че си ни дал това прекрасно слово, защото: ”Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми.” Псалм 119:105

 

Мария Стоянова разказа за срещата си с врачка в София и как не се е поддала на изкушението, а с вяра в Бог е преодоляла всички свои вътрешни колебания и притеснения за здравето си. Ето разказа на Мария: „Много често получавах болки в главата, придружени с възпаление на очите. Правиха ми изследвания и поставиха диагноза мигрена. Исках да знам коя е причината за мигрената, затова синът ми се свърза с наша сестра от София. Тя ни заведе на преглед при най-добрия неврохируг – проф. Габровски. Направихме скенер и го занесохме на професора, той го видя и каза, че няма тумор и няма причина болките да са от главата. Изпрати ни при очен лекар – д-р Грънчаров, който след прегледа ми каза, че с очите всичко е наред и си тръгнахме. Минавахме през един площад близо до ЦУМ и синът ми ми каза: ”Майко, внимавай, тук се навъртат гледачки.” Както си вървяхме, чувам зад мен да се говори: ”Мария, Мария, много си добра, но никой не те оценява.”
Краката ми се подкосиха и без малко да се обърна и да отида при нея. Запитах се: От толкова много хора защо е избрала точно мен и откъде знае името ми? В този момент разбрах колко слабо човешко същество съм. Сатаната знае слабите черти в характера ми и точно там пробва да ме измами. Той познава кои са Божии чада и най-много тях атакува. Бог, от друга страна, винаги се грижи за своите деца. Той ни е оставил Своето писано слово Библията, за да го изучаваме и да знаем как да се предпазим от изкушенията. Чрез сила, дадена ми от Светия Дух, успях да преодолея тази слабост и без да се обръщам назад, смело продължих пътя си.
Благодаря ти, Господи, че си ни дал това прекрасно слово, защото:
”Твоето слово е светилник на нозете ми и виделина на пътеката ми.” Псалм 119:105